Jubileumjaar voor Oostenrijks Fuchs Packaging Solutions

"Kartonnen verpakking voor kleine hoeveelheden duidelijk in opmars"

Voor het verpakkingsbedrijf Fuchs Packaging Solutions uit Niederösterreich wordt 2022 een spannend jaar. Onlangs werden er voor het eerst projecten in de buurlanden Slovenië en Kroatië gestart. "Daarnaast zal dit jaar zowel het 10-jarig bedrijfsjubileum gevierd worden, alsook de nieuwe locatie van het bedrijf in gebruik worden genomen", vertelt  directeur Jürgen Fuchs.

Het bedrijf werd opgericht in 2012. Tot het brede aanbod van het bedrijf horen onder andere producten van de producenten Ilapak, Espera en Markem. Er worden zowel individuele verpakkingsmachines als complete oplossingen voor geïntegreerde verpakkingslijnen gerealiseerd. Het assortiment omvat het doseren en verpakken van de producten, maar ook het etiketteren van de individuele verpakkingen, dozen of pallets. Jürgen: "Circa 30-40 procent van onze opdrachten komt uit de Oostenrijkse groenten- en fruitsector. Het omzetaandeel is in de afgelopen jaren tamelijk constant gebleven."

Duurzame kartonnen verpakkingen in opmars
Desalniettemin konden talrijke projecten - bijvoorbeeld bij de grote handelaren en verwerkers efko, Wiegert, LGV en Obst Stelzer, succesvol gerealiseerd worden. Om ook in de toekomst tegemoet te komen aan de hoge eisen binnen de huidige levensmiddelensector, zal men tegen het einde van het jaar een nieuw bedrijfsgebouw met een totale capaciteit van circa 1.000 m2 in gebruik nemen. "We zien een stijgende vraag naar duurzame kartonnen verpakkingen voor groenten en fruit, vooral bij kleinere hoeveelheden. Bij kwetsbare en vochtige producten - zoals bijvoorbeeld convenience-producten - wordt er nog steeds gebruik gemaakt van flowpacks en kunststof verpakkingen, omdat er tot nu toe geen geschikte alternatieven voorhanden zijn."Kwetsbare producten zoals gekweekte paddenstoelen worden nog steeds overwegend voorzien van folie.

In de herfst van afgelopen jaar werd de nieuwe KVS kartonsluiter bij groentenleverancier LGV Frischgemüse in gebruik genomen. "De oplossing is ontwikkeld om een grote hoeveelheid plastic verpakkingen te voorkomen. De lijn kan tot 100 verpakkingen per minuut verwerken en is bij uitstek geschikt voor het verpakken van populaire AGF-producten zoals tomaten, komkommers, paprika's, appels en uien", aldus Fuchs.


Links: Tomaten in duurzame kartonnen verpakking
Rechts: verpakte veldsla

Nieuwe markten openen
Naast de Oostenrijkse food- en non-foodsector is het bedrijf momenteel ook bezig om haar activiteiten uit te breiden in de buurlanden uitbreiden. "Onlangs hebben we de eerste projecten opgezet in de buurlanden Kroatië en Slovenië. Concrete resultaten hebben we nog niet, maar we zien desondanks interessante ontwikkelingsmogelijkheden in deze afzetmarkten", besluit Jürgen.

Foto's: Fuchs Packaging Solutions GmbH 

Voor meer informatie:
Ing. Jürgen Fuchs
Fuchs Packaging Solutions GmbH
2483 Weigelsdorf
Boschanstraße 3/HH-U1, Oostenrijk
Tel: +43 2254 74 911
office@fuchs-ps.at 
www.fuchs-ps.at 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven