Agri Bio-Solutions is nu importeur van Duro France

Agri Bio-Solutions focust zich op duurzame technieken voor de landbouw. Door slim met groenbemesters om te gaan, werkzaamheden te combineren, en minimale bodembewerking te combineren met de noodzakelijke diepere bodembewerkingen kan hierin veel bereikt worden. Daarom is Agri Bio-Solutions ook met Duro-France in zee gestapt om deze machines te verdelen voor de Benelux en West-Duitsland.

Duro biedt onder andere machines om op een eenvoudige manier een bestaande zaaimachine uit te breiden naar een Striptill systeem. De basis van Striptill is het bemesten in de rij. Met de Duro Striptill kan het bemesten op gewenste diepte gecombineerd worden met het zaaien. "Ook kan met dit systeem de bodem zoveel mogelijk bedekt blijven wat beter is voor het verminderen van perceelsemissie en verdroging", vertelt Martin Heerema namens Agri Bio-Solutions. 

Door de bewerking van de bodem te minimaliseren wordt volgens hem de hoeveelheid organische stof en nuttige schimmels en bacteriën aanzienlijk vermeerderd. "Nadeel van dit systeem is dat rijsporen minder goed losgetrokken kunnen worden. Ook is het goed voor de bodem om ervoor te zorgen dat de vochtopname wordt geoptimaliseerd. Hiervoor hebben we nu de Duro Decompacteurs. Een brede range aan diepwoelers met of zonder looprollen. De constructie van deze machines zorgt ervoor dat deze eenvoudig tussen de trekker en een ander werktuig gebouwd kan worden."

Martin vertelt dat met de Duro fronttanks allerlei grondbewerkings-machines kunnen worden uitgebreid met een zaai- of mest-functie. "Dit past goed in de gedachte van ons bedrijf. Waar Duro eerder de tanks van Monosem gebruikte, bouwen ze nu hun eigen RVS tank en verdeelsysteem. Hiermee kunnen we dus ook de grote capaciteitsmachines zoals de Kelly Diamond Harrow uitvoeren met een zaaimachine. Hier ligt wel een uitdaging vanwege de werkbreedtes en de hoge snelheid. Met de Duro tanks beschikken we over meerdere afgifte mogelijkheden. Ook te combineren met andere zaden of meststof door de afscheiding in de tank. Mesten en zaaien kan dus ook tegelijk."

Met de frontboom kan ook gezaaid en bemest worden. Denk hierbij ook aan een combinatie van een fronttank met boom in de front, en een machine achter de trekker. Frontbomen zijn leverbaar tot 12 meter. Met de Evo tanden-zaaimachine is het mogelijk om semi-direct te zaaien. Deze is leverbaar tot werkbreedtes van 8 meter. Dan is er ook de SDI schijven-zaaimachine. Leverbaar tot 6 meter. Al deze machines zijn te gebruiken met een fronttank. Ook kan de tank op de machine worden gebouwd.

Duro beschikt ook over een brede range aan ploegen, inclusief front ploegen. "Op dit moment zal hierop minder worden gefocust. Maar later gaan we nog kijken of we hiermee ook de Benelux markt actief gaan betreden."

Agri Bio-Solutions focust op het vermarkten van machines met een verhaal. "Hierbij is het ons gelukt om met bijzondere merken in zee te gaan die ook focussen op deze duurzame manier van landbouw. Niet alleen de bio, maar ook de gangbare landbouw laat zien dat er actief wordt gedacht in nieuwe manieren van boeren. Daarin zijn wij graag nauw betrokken bij de eindgebruiker. Zodoende proberen we ook zoveel mogelijk machines zelf in de praktijk uit. Hiervan zullen ook steeds meer praktijkbevindingen bekend worden. Op korte termijn verwachten we nog een paar hele nieuwe machines te kunnen toevoegen." 

Voor meer informatie:
Martin Heerema
Agri Bio-Solutions
06 25552262
info@agribiosolutions.eu  
www.agribiosolutions.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven