Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Recyclebare verpakking voor hapklare oesters

Verpakkingsspecialist Weststrate uit Middelburg heeft een innovatieve verpakking ontwikkeld voor de HPP (high pressure processed) hapklare oester van Delta Ostrea. De gehele verpakking is in zijn geheel te recyclen.

“We zijn als Weststrate continu op zoek naar innovaties die bijdragen aan de verduurzaming van de verpakkingsketen. Het recyclen van de complete oesterverpakking was voorheen onmogelijk. De traditionele houten oestermandjes werden gesloten met PP band en voorzien van een etiket van weer een ander materiaal. Dit zorgt er in het afvalverwerkingsproces voor dat de verpakking niet in zijn geheel recyclebaar is. Dat is nu verleden tijd”, licht Jasja de Bree, salesmanager bij Weststrate, toe. Weststrate speelt daarmee in op de toenemende vraag vanuit de retailmarkt naar volledig recyclebare verpakkingen.

De retailmarkt heeft de komende jaren een aantal ambitieuze doelstellingen te behalen met betrekking tot gewichtsreductie en recyclebaarheid van verpakkingen. “Deze nieuwe waterbestendige polypropyleen verpakking kan na gebruik gewoon bij het plastic afval”, aldus De Bree. “Bovendien kan deze verpakking voorzien worden van een PP sticker met gepersonaliseerde bedrukking, zodat elke verpakking naar de wensen van de klant kan worden geleverd. De verpakking is compleet waterbestendig en zorgt voor een lange houdbaarheid”, vervolgt De Bree.

Delta Ostrea heeft Weststrate vanaf het begin betrokken bij de lancering van de hapklare oester. Als leverancier aan vele supermarkten was een handig stapelbare verpakking één van de vereisten. Het verwerkings- en handelsbedrijf in oesters en mosselen is enthousiast over de nieuwe verpakking. “Vanwege onze doelstelling ons bedrijf te verduurzamen, dragen we met deze verpakking ons steentje bij” aldus Adriaan van de Plasse van Delta Ostrea.

De verpakking is al te vinden in de Carrefour supermarkten en zullen er vele volgen.

Voor meer informatie:
Weststrate
0118 63 00 00
info@weststrate.nl
www.weststrate.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven