Lehmann Natur presenteert het tweede seizoen van de "Lehmanss Bio-Saaten" productlijn

Zaaibestendige biologische zaden en Demeter-zaden voor iedereen

Na de productpresentatie van 2021 start medio februari het tweede seizoen van het zaaizaadstabiele biologische zaadmerk "Lehmanss Bio-Saaten" bij diverse retailpartners. De marktpresentaties en producten van de biologische specialist lehmann natur uit het Duitse Meerbusch bevatten niet alleen beproefde en nieuwe biologische en biodynamische zaadsoorten, maar ook informatie en tips over trends zoals stadstuinieren, zelfvoorziening, permacultuur en duurzaamheid. Het bedrijf biedt de consument dus voorlichting op het verkooppunt.

"Zaden zijn de basis van ons voedsel, maar veel mensen denken nauwelijks na over hun veredeling, kwaliteit, oorsprong en teeltmethoden. Wij willen dat veranderen," zegt Christina Marandi. De kwaliteitsmanager van de bio-importeur en -producent lehmann natur is ook dit jaar verantwoordelijk voor het bio-zadenseizoen van lehmann. "Wie in zijn eigen tuin biologisch tuiniert, maar conventionele zaden gebruikt, aanvaardt dat deze zijn geproduceerd met chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest," legt ze uit.

Een heroverweging van de duurzame circulaire economie
Lehmann natur vertrouwt uitsluitend op biologische en zaadresistente rassen. Deze zijn vaak niet alleen robuuster en gemakkelijker te verzorgen, maar kunnen ook worden gereproduceerd. Marandi legt uit wat dit betekent: "Hybride zaden zijn eenrichtingsverkeer. Als je de zaden van een hybride plant het volgende jaar probeert te herplanten, word je teleurgesteld." Dit komt doordat de daaruit gekweekte planten geen vruchten of vruchten met gebreken voortbrengen. Daarom moeten telers steeds nieuwe hybride zaden kopen. "Duurzame circulaire economie ziet er anders uit," aldus Marandi.

Lehmann natur wil de consument ondersteunen bij het succesvol tuinieren op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Daarom communiceert het bedrijf op zijn marktdisplays en zaadzakjes welke rassen wanneer en hoe moeten worden gezaaid en verzorgd, en geeft het tips over duurzame teelt met permacultuur. Dit is een bijzonder natuurgerichte, ecologische vorm van tuinieren die lehmann natur zelf toepast op de eigen landbouwgronden in Spanje.

Zaden als een emotioneel onderwerp
Daarnaast verstrekt het bedrijf op de website en sociale-mediakanalen informatie over de verschillen tussen zaadstabiele en hybride zaden en over biologische en biodynamische veredeling en vermeerdering. "Zaden zijn voor veel mensen een zeer emotioneel onderwerp, omdat er leven in zit. Maar slechts weinig mensen weten dat het kweken en vermeerderen ervan ook een ecologische en ethische dimensie heeft en dat het meeste biologische voedsel tot nu toe afkomstig is van conventioneel zaad", zegt Marion Hoffmann, directielid van lehmann natur.

Lehmann natur heeft een duidelijke missie. De claim is 'biologisch vanaf het begin'. "We gaan nu vol vuur ons tweede seizoen in, met onze zaden. We willen biologisch zaad en Demeter-zaad een begrip maken, en beide ook beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen," zegt Marandi.

Voor meer informatie:
lehmann-natur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven