Valentijnsaanbod bij Odin verder uitgebreid

"Onze klanten zijn nuchter, daarom pakken we het subtiel aan"

Tholen - Valentijn biedt winkeliers de mogelijkheid om wat liefdevolle producten extra onder de aandacht te brengen. Bij Odin zijn in aanloop naar Valentijnsdag diverse nieuwe producten aan het aanbod toegevoegd. Daarmee konden winkeliers een feestelijke presentatie maken. Bij Odin Delft hebben ze voor een subtiele aanpak gekozen. 

Alle foto's in dit artikel zijn gemaakt bij Odin Delft. Verderop vertelt bedrijfsleider Dorien Pizzo hier meer over.  

Category manager Sierd Hettema was bij Odin nauw betrokken bij de samenstelling van het valentijnsaanbod. Hij vertelt wat meer over de keuzes die voor dit aanbod gemaakt zijn. "Valentijn is natuurlijk het uitgelezen moment om wat meer liefde te verspreiden. Daarom hebben we ons best gedaan om een volwaardig valentijnsaanbod neer te zetten, waarmee winkeliers een feestelijke presentatie kunnen maken. Zo hebben we extra cadeauproducten opgenomen. Er zijn bijvoorbeeld twee nieuwe producten van Bonvita toegevoegd aan het assortiment. Daarbij gaat het om een reep met hartjes en frambozen en losse chocoladehartjes in een zakje, donker en wit gemengd. Van Booja Booja hebben we 4 varianten vegan truffels opgenomen: Hazelnut Crunch, Around Midnight Espresso, Almond Salted Caramel en Chocolate Orange." Winkeliers konden bij Odin ook terecht voor de nieuwe Lovechock reep 'Love Hibiscus Cacao Nibs. "Het bijzondere aan deze reep is dat de fruitige hibiscusbloem de reep een natuurlijke roze kleur geeft." Van Chocolatemakers past de Puur Liefde 65% reep goed bij Valentijn.

Speciaal voor Valentijn nam Odin deze 2 producten van Bonvita op: een reep met hartjes en framboos, en losse hartjes donker en wit. 

Een product dat volgens Sierd ook goed aanslaat in aanloop naar Valentijn is de Red Love sap van Schulp. "Dit sap is gemaakt van een roodvlezige appel met een zacht-frisse smaak. De rode kleur van het vruchtvlees geeft het sap een mooie rode kleur. Hij is erg lekker en wordt goed ontvangen. Dit sap blijft waarschijnlijk vast in het assortiment."

Speciale acties
Rond Valentijn worden voor de Odin winkels ook diverse acties georganiseerd. Zo is er 25% korting op de Weleda rozen lichaamsverzorgingsproducten en op Bio Happy lip balm en hand cream. "Het merk Bio Happy is exclusief bij ons verkrijgbaar en heeft een leuke cadeau-achtige uitstraling. Ook bevatten de producten bijzondere geuren." In de Odin winkels waren ook de valentijnskaarten van ZintenZ verkrijgbaar. En wat te denken van de Dr. Hauschka promotie 'Geef een roos'? Daarbij krijgen klanten een mini rozencrème cadeau bij lichaamsverzorgingsproducten uit de rozen-lijn. "Ook de zeepjes van Werfzeep brengen we in deze periode extra onder de aandacht. Dit is altijd een heel leuk cadeautje."

Bloembollen op pot slaan goed aan
Op de vraag of hij iets mist in het aanbod komt Sierd niet verder dan verse bloemen. "Maar daarvoor valt Valentijnsdag te vroeg in het jaar. Wel hebben we vanaf begin deze maand weer 7 soorten bloembollen op pot van Huiberts Bloembollen in het aanbod opgenomen. Deze actie met narcissen, hyacinten, blauwe druifjes en krokussen was vorig jaar een groot succes en lijkt nu ook goed aan te slaan."

De etalage van Odin Delft.

Odin Delft wil op subtiele wijze inspireren
Dat laatste bevestigt Dorien Pizzo, bedrijfsleider bij Odin Delft. Ook daar zijn al veel bloembollen verkocht. Dorien vertelt wat meer over de aankleding van de winkel aan de Papsouwselaan 7-13 rond Valentijnsdag. "Het gaat ons er vooral om dat we de klant proberen te inspireren rond dit soort dagen. Op verschillende plekken in de winkel komen de hartjes terug. Niet alleen in de producten, maar we werken ook met hartvormige accessoires. Zo hebben we een hartvormige rieten mand gevuld met sinaasappelen." De Brownie & Rose hartjes van Van der Westen lopen bijvoorbeeld heel goed volgens Dorien. "Daar verkopen we er veel van."

De sinaasappelen worden in een hartvormige rieten mand gepresenteerd. Rechts de Brownie & Rose hartjes van Van der Westen. 

Bij Odin Delft brachten ze in aanloop naar Valentijnsdag onder meer 'bubbels' en chocolade extra onder de aandacht. "Ook hebben we onder meer het Red Love sap van Schulp Vruchtensappen opgenomen in ons aanbod." Dorien ziet het niet zo snel gebeuren dat er in de toekomst een aparte tafel rond Valentijn ingericht zal worden in de winkel. "Onze klanten zijn nuchter, daarom pakken we het subtiel aan en zullen we niet hele schappen vol met themaproducten gaan leggen. De klanten waarderen onze creativiteit rond de thema's enorm. Dat is ook wel het voordeel van het hebben van een ruime winkel. Daardoor kunnen we veel aandacht aan het thema schenken, maar wordt het niet te massaal."

Voor meer informatie:
Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
sales@odin.nl 
www.odin.nl 

Odin Delft
Papsouwselaan 7-13
2624 AE Delft
015 2611030


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven