Forse claim energieleverancier dwingt bio-teler tot aanvragen faillissement

Tholen - Biologisch kasgroententeler Oirschot Organics uit Middelbeers is deze week in staat van faillissement verklaard. De aanleiding is volgens de curator een onlangs bij de teler neergelegde claim van een energieleverancier.

Die claim kwam vrij plotseling, want het kascomplex van circa 2,5 hectare was deze winter klaargemaakt voor een nieuwe teelt. De teler beschikt over een warmtekrachtkoppeling. Er was zelfs al geplant. "In de biologische markt gaat het juist relatief goed, dus het was niet zo dat de teler al langer op een faillissement afstevende", geeft Geurt te Biesebeek van Aben & Slag Advocaten aan. "Er is sprake van een acuut liquiditeitsprobleem vanwege de claim." 

De komende tijd zal de curator nader onderzoek doen naar de oorzaak van het faillissement. Daarbij liggen zowel de optie van een doorstart als het alsnog treffen van een regeling met de energieleverancier op tafel. Wel benadrukt de curator dat hij geen bemiddelaar is. "Ik dien in het faillissement zoals gewoon is de belangen van alle crediteuren."

Oirschot Organics leverde bij de curator een loonlijst aan met daarop twintig man personeel. Zij zitten nu zonder werk. De curator hoopt op een goede voortzetting van het bedrijf, liefst op korte termijn. Belangstellenden kunnen zich melden om een bod te doen. 

Voor meer informatie:
Geurt te Biesebeek
Aben & Slag Advocaten
gbiesebeek@abenslag.nl 

Oirschot Organics
www.oirschotorganics.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven