Coöperatieve biosupermarkt verzamelt kapitaal om winkel te verbeteren

LokaalHalle, de coöperatieve supermarkt in Halle, lanceert een kapitaalsoproep. In 2022 willen ze groeien en de klantervaring in hun winkel verder verbeteren. Ze willen onder andere werken aan de (her)inrichting van de winkel, een nieuw kassasysteem, een platform voor handelaars, et cetera. Daarvoor zoeken ze 300 coöperanten die samen 40.000 euro inzamelen. 

LokaalHalle is de verbindingsplek tussen boeren en consumenten in het centrum van Halle, aan de Ninoofsesteenweg 60a. De supermarkt biedt een uitgebreid assortiment van producten aan van dagelijkse boodschappen, waaronder brood, groenten & fruit, zuivel, sappen, granen, verzorgings- en huishoudproducten. De coöperatie draagt daarbij drie waarden hoog in het vaandel: korte keten (lokale productie en korte keten), zo veel mogelijk verpakkingsvrij en zoveel mogelijk biologisch. 

Producenten ondersteunen in transitie
LokaalHalle wil een plek zijn waar plaatselijke voeding en duurzame producten centraal staan. Ze willen producenten ondersteunen in hun transitie naar lokale en ecologische landbouw. De oprichting van een centrale winkel in de vorm van een coöperatie is daarbij de eerste stap. Samen groeien ze richting een duurzame productie, duurzame consumptie en een duurzame wereld. Daarnaast willen ze via verschillende initiatieven, zoals LabLokaal, een platform geven aan inwoners die graag hun kennis delen over all things duurzaam. Er vinden dus ook regelmatig workshops en infoavonden plaats in de winkel.

Kapitaalsoproep
LokaalHalle is op zoek naar 300 coöperanten die samen 40.000 euro verzamelen in de vorm van aandelen. Daarvoor doen ze een oproep naar burgers en klanten. 200 mensen sloten zich al aan bij de coöperatie. Al vanaf 125 euro kan men mede-eigenaar worden. 

Het geïnvesteerde bedrag staat vast voor een periode van 3 jaar om het kapitaal stabiel te houden, waarna een dividend uitgekeerd kan worden. Iedere coöperant heeft één stem, ongeacht het aantal aandelen. Die stem gebruiken de coöperanten om hun input te geven bij de plannen van de coöperatie, en zo mee de toekomst ervan te bepalen. 

Voor meer informatie: info@lokaalhalle.be en www.lokaalhalle.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven