Holland & Barrett waarschuwt voor Physalis Patchouli Bio 10ml

Uit onderzoek is gebleken dat in het product Physalis Patchouli Bio 10ml het wettelijk toegelaten residugehalte van het gewasbeschermingsmiddel chloorpyrifos voor kinderen tot en met 12 jaar is overschreden. Het gaat om het product met SKU-nummer 016677 en batchnummer 1022926 (met houdbaarheidsdatum tot 09/2026), dat zowel in onze Holland & Barrett-winkels als in de webshop van de winkelketen werd verkocht. Deze nummers zijn terug te vinden op de verpakking.

"Chloorpyrifos is een middel om fruit en groenten te beschermen tegen bodeminsecten. Dit middel levert geen direct gezondheidsgevaar op en bovendien gebruiken de meeste klanten deze patchoelie-olie uitwendig. Maar bij langdurige consumptie is schadelijkheid voor de gezondheid niet uitgesloten. Omdat de kwaliteit en veiligheid van onze producten de hoogste prioriteit hebben, roepen wij dit product terug uit de markt", laat Holland & Barrett op de website weten.

Klanten die Physalis Patchouli Bio 10ml met batchnummer 1022926 hebben gekocht, wordt gevraagd om dit product niet meer te gebruiken, maar terug te brengen naar de winkel. Ook geopende verpakkingen mogen teruggebracht worden. Het aankoopbedrag krijgen zij terug.

Bron: Holland & Barrett


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven