Wopke Hoekstra krijgt tuinbouwstemming en zaadpakketje mee na bezoek aan Rijk Zwaan

Maandag 7 februari was minister Wopke Hoekstra op bezoek bij CDA Westland om kennis te maken met de tuinbouwwereld. Een delegatie van CDA Westland werd ontvangen door de directie van Rijk Zwaan.

Bij dat veredelingsbedrijf kreeg de minister, die zijn gezicht op verzoek van het lokale CDA in het kader van de gemeentelijke verkiezingen liet zien, uitleg over het bedrijf en uitdagingen in de sector. De minister was voornamelijk geïnteresseerd in de zorgen die er zijn in de geopolitieke wereld en hoe een bedrijf als Rijk Zwaan daarmee omgaat, zo valt te lezen in onderstaand verslag van CDA Westland.

Minister trots op innovatieve tuinbouwsector
De plek van goed renderende familiebedrijven in de agrosector werd ook besproken. Hoe kan hun toekomst gewaarborgd blijven? De minister sprak zijn bewondering uit voor de innovatieve kracht van de sector. Dit heeft zijn nadrukkelijke belangstelling. Vanzelfsprekend kwam de energieproblematiek aan de orde.

Hoekstra: “Ik ben altijd plaatsvervangend trots op Hollands glorie, op innovatie. Ik heb weer eens geleerd hoe enorm wezenlijk de rol is van dit soort bedrijven zodat wij iedere dag weer groentes op ons bord krijgen. Nederland is daar uniek in en het is belangrijk dat wij vanuit Den Haag aandacht blijven houden voor het ondernemersklimaat van dit soort bedrijven.”

CDA Westland kijkt terug op een mooi en nuttig bezoek. Jenny Vermeer: “Het is altijd goed om politici vanuit Den Haag te ontvangen. Ik ben ervan overtuigd dat het belang van Westland en haar rol in de agrosector nu nog beter op het netvlies van de minister staat.”

Minister Hoekstra ontving een zaadpakketje om zelf aan de slag te gaan met het telen van groentes. Hij heeft aangegeven hiermee aan de slag te gaan.

Bron video en tekst: CDA Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven