Organto rondt overname Zimbabwe Marketing Services af

Organto Foods, leverancier van verse en bewerkte biologische groenten en fruit, heeft bekendgemaakt dat zij de eerder aangekondigde overname (persbericht 24 november 2021) van ZMS heeft afgerond, inclusief de klant- en leveranciersrelaties en bepaalde handelsmerken. ZMS is gevestigd in Nederland en levert in Afrika geteelde, GGO-vrije biologische frambozen, peulen, sugar snaps en sperziebonen aan een divers klantenbestand binnen Europa. 

Organto heeft alle klant- en leveranciersrelaties van ZMS overgenomen, evenals de handelsmerken Awesome Fruits, waaronder GGO-vrije AGF in de EU wordt vermarkt, en het merk Rawsome Fruits, waaronder biologische AGF in de EU wordt vermarkt. Organto betaalde in totaal €1.645.643 aan gemeenschappelijke aandelen, die onderworpen zijn aan escrow-bepalingen en in de loop van de komende drie jaar in gelijke bedragen vrij verhandelbaar zullen worden. De gemeenschappelijke aandelen vertegenwoordigen een waarde van €400.000, die werd vastgesteld op basis van de gemiddelde slotkoers op de TSX Venture Exchange in de twintig dagen voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst. 

Het in Nederland gevestigde ZMS is sinds 2018 actief en werd opgericht door Rients van de Wal en Sander Barnhoorn. Van der Wal is de huidige mede-CEO van Organto en Barnhoorn is senior lid van het Europese managementteam van Organto. ZMS werkt samen met Afrikaanse leveranciers en dienstverleners voor de levering van GGO-vrije, biologische frambozen, peulen, sugar snaps en sperziebonen aan de Europese markt. De overname van ZMS zal naar verwachting een centrale rol spelen in Organto's plan om de aanvoer vanuit belangrijke teeltgebieden in Afrika uit te breiden en te diversifiëren. 

ZMS heeft een jaaromzet van om en nabij de €1,4 mln met positieve EBITDA-marges. De overgenomen activa en activiteiten zullen bijdragen aan het EBITDA van Organto en er wordt een sterke groei verwacht dankzij deze acquisitie. 

De langetermijngroeistrategie van Organto is gericht op de ontwikkeling van een 'one-stop shop' voor verse biologische groenten en fruit en wordt gedreven door een sterke interne groei en overnames. Met de overname van ZMS versterkt Organto haar inkoop- en leveringscapaciteit in opkomende Afrikaanse teeltgebieden. 

Voor meer informatie: 
Organto
info@organto.com
www.organto.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven