Resistenties aangeduid met speciaal label in assortiment veredelaar

Resistenties in rassen geven telers rust. Met het Defense-label biedt Rijk Zwaan telers wereldwijd een oplossing die een gezonde productie mogelijk maakt en minder stress oplevert. Vijf resistenties vallen al onder het label.

Het uitgebreide R&D-programma van Rijk Zwaan richt zich op de ontwikkeling van resistenties in de genetica van gewassen voor zowel de beschermde als vollegrondsteelt. De nieuwe en unieke resistenties worden aangeduid met het Defense-label, waardoor telers in één oogopslag kunnen zien dat ze te maken hebben met de beste rassen die als oplossing dienen tegen specifieke problematische plantenziekten.

De voordelen van het Defense-label
Het Defense-label stelt telers en hun ketenpartners in staat te profiteren van een betrouwbare en duurzame opbrengst van gezonde en hoogwaardige producten dankzij drie belangrijke voordelen. Het veredelingsbedrijf somt ze op. Ten eerste is er minder gewasbescherming nodig omdat het Defense-label geoptimaliseerde en geïntegreerde plaagbescherming ondersteunt, wat niet alleen kosten bespaart, maar ook de duurzaamheid verbetert. Ten tweede kan de voedselzekerheid worden gewaarborgd dankzij productiestabiliteit en afvalvermindering. Ten derde zorgt het Defense-label er ook voor dat het gewas gezonder blijft en dus minder arbeid vereist, wat resulteert in een betere werkomgeving. Al deze voordelen tezamen, geven telers meer gemoedsrust tijdens het teeltproces.

Het Defense-label assortiment
De volgende resistenties maken al deel uit van het Defense-label assortiment:

  • Delhi Defense: New Delhi virus (ToLCNDV) resistentie in courgette en komkommer
  • For Defense: Fusarium resistentie in komkommer
  • Bon Defense: Green mottle mosaic virus (CGMMV) resistentie in komkommer
  • Lt Defense: Levejllula taurica (Lt) resistentie in paprika
  • Ag Defense: Aphid Gossypii (Ag) resistentie in Meloen

Voor meer informatie:
Joost van Veen
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven