Uitbreiding van het areaal en stijging van de vraag bepalen de markt

Zwitserland: Biologisch hardfruit in opmars

Na een grotere groei van het areaal biologisch hardfruit in 2018 en 2019 werd de Zwitserse markt van voldoende product voorzien. In 2018 bedroeg de voorraad biologisch appelen en peren eind oktober ongeveer 5.900 ton. Deze hoeveelheid betekende een absoluut record op de biologische markt. Dankzij een succesvolle marketingcampagne 2018/2019 kon de voorraad echter redelijk worden afgezet, meldt bioaktuell.ch.

Als de oogst in het daaropvolgende jaar opnieuw vergelijkbaar was met die van de jaren daarvoor, overtrof 2020 zelfs het uitzonderlijke jaar 2019. In 2020 bedroeg de voorraad eind oktober bijna 6.500 ton. Ook deze recordoogst werd in de loop van 2021 ook verkocht.

Aanzienlijke toename van de vraag
De vraag naar biologische appelen en peren is de afgelopen jaren in Zwitserland sterk toegenomen. Daarom mag worden aangenomen dat het ook mogelijk zal zijn de extra hoeveelheden van de teeltbedrijven die aan het omschakelen zijn te verkopen. Het is onduidelijk of een verdere toename van de partijen in de toekomst ook kan worden vermarkt. Op dit moment dekt het aanbod de vraag.

Bron: BLW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven