Ierse teler lanceert eigen merk babyspinazie bij Lidl

"We zijn het eerste Ierse bedrijf dat op commerciële schaal biologische spinazie teelt"

De Ierse sla- en kruidenteler McCormack Family Farms heeft vorig jaar een nieuw merk gelanceerd voor hun assortiment van ongewassen babysla en kruiden. Nu hebben ze de lancering van biologische babyspinazie aangekondigd voor Lidl Ierland.

"We hebben in de afgelopen jaren al biologische spinazie geleverd aan retailers en hebben dit langzaam opgebouwd", zegt Stephen McCormack. "We hebben de retailers aangemoedigd om de prijs van de biologische spinazie te verlagen, zodat het beter te betalen is voor consumenten. Toen ze dit deden, gingen de verkopen onmiddellijk omhoog en dit is in de afgelopen 4-5 jaar alleen nog maar toegenomen. We leveren nu 5 ton per week aan de retailers."

Lidl heeft nu het volledige assortiment van McCormack met sla en kruiden te koop onder het merk McCormack. "We zijn begonnen met een proefperiode van een maand. Dat was een succes en het aantal bestellingen neemt nog elke week toe."

Rond deze tijd van het jaar wordt de spinazie geïmporteerd, maar McCormack heeft net 11 hectare land gecertificeerd gekregen voor de biologische teelt en binnenkort gaan de eerste biologische planten de grond in.

"Veel mensen vragen zich af waarom je biologische spinazie wilt telen in Ierland, moet je jezelf wel zo onder druk zetten? Maar voor ons is het belangrijk om onze producten te verkopen onder ons merk. We importeren nog steeds het grootste deel van het jaar, maar van juni tot september kan het heel erg warm worden in Italië en dan is er minder aanbod. Als het product een paar maanden niet beschikbaar is, gaan ze over op iets anders. In Ierland kunnen we de spinazie zelf telen tijdens die maanden. We zijn zelfs het eerste teeltbedrijf in Ierland dat op commerciële schaal biologische spinazie gaat telen."

Voor meer informatie:
Stephen McCormack
McCormack Family Farms
Tel: +353 46 902 56 95
stephen@mccormackfarms.ie   
www.mccormackfarms.ie     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven