Onnodige afwijzing TVL Q4 2021 is te voorkomen

Het komt voor dat de RVO TVL-aanvragen moeten afwijzen omdat ondernemers niet de juiste informatie aanleveren. Of helemaal niets aanleveren als ze een verzoek krijgen om aanvullende informatie. En dat is zonde, zo melden ze.

Vraag blijft 2 weken open
Een vraag om aanvullende informatie blijft 2 weken open staan. In die tijd kan de beoordelaar niet verder met de aanvraag. Als de ondernemer na 2 weken niet heeft gereageerd, sluit het verzoek om aanvullende informatie. RVO moet dan zonder de gevraagde informatie een beslissing nemen.

Twee weken extra open
Ze willen zo veel mogelijk ondernemers zo snel en zorgvuldig mogelijk helpen met de TVL. Soms zetten ze daarom het verzoek om aanvullende informatie nog eens 2 weken open. Zeker als de ondernemer hierom vraagt. De ondernemer krijgt hier per e-mail een bericht van. Na een week stuurt de RVO een herinnering.

Reageert de aanvrager nog steeds niet? Dan kan het zijn dat de aanvraag moeten worden afgekeurd. Het is dus belangrijk om aanvullende informatie op tijd aan te leveren. En weet de ondernemer dat het niet op tijd lukt? Meld dit in het klantcontact.

In bezwaar
Veel ondernemers in deze situatie gaan na het afwijzen in bezwaar. Tijdens het bezwaarproces leveren ze dan wel vaak de juiste documenten aan. Zonde van de tijd van de ondernemer, van de RVO-beoordelaars en van de juristen. En: de ondernemer had het geld – bij een gegrond bezwaar – dus al eerder op de rekening kunnen hebben.

TVL Q4 2021
Op dit moment staan er voor TVL Q4 2021 931 verzoeken om aanvullende informatie uit bij de ondernemer. Met nog ruim een week te gaan, kent TVL Q4 op dit moment 62.121 aanvragen, waarvan de RVO al 42.440 afhandelde. 71% van deze ondernemers kreeg de subsidie binnen een week na indiening.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven