Doorschakelen naar Demeter, durf jij het aan?

Maak tijdens de cursus 'Doorschakelen naar Demeter, durf jij het aan?' in vier dagen kennis met de achtergronden en de praktijk van de biodynamische landbouw. Aeres Warmonderhof Trainingen verzorgt in samenwerking met Stichting Demeter deze inleiding en kennismaking, zodat je daarna kunt bepalen of biodynamisch past bij jou en bij je bedrijf. De training wordt gegeven op 25 februari, 4, 11 en 18 maart 2022 en bevat diverse bedrijfsbezoeken. 

Voor wie?
De cursus is gericht op biologische boeren en tuinders met kennis en ervaringen in biologische landbouw. Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals bodemvruchtbaarheid en productkwaliteit maakt de cursist kennis met de visie en achtergronden vanuit biodynamische landbouw. Maar ook kringlopen en invloed vanuit de kosmos op de groei van gewassen krijgen aandacht. Er worden geen specifieke eisen gesteld met betrekking tot vooropleiding en werkervaring, wel dat de deelnemer werkt in de agrarische sector. Tijdens de trainingsdagen bezoeken de deelnemers diverse Demeterbedrijven in de omgeving van de trainingslocatie in Dronten.

De trainers
De trainers hebben veel ervaring in verschillende aspecten van de biodynamische landbouw. Edith Lammerts van Bueren is docent, onderzoeker en professor groene veredeling geweest, zij heeft lange jaren ervaring in zowel biologische als biodynamische landbouw. Leen Janmaat is adviseur & onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut en beschikt over kennis en kunde over biologische en biodynamische landbouw. Voor stichting Demeter werkt hij aan collegiale toetsing en nieuwe ontwikkelingen.

Petra Derkzen is biodynamisch boerin in Duitsland en zij is eveneens werkzaam voor biodynamic federation demeter international, waar zij verantwoordelijk is voor kennisoverdracht en training.

Joke Bloksma is naast docent aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof ook ontwerpster van tuinen en landbouwbouwbedrijven. De inrichting van het bedrijf geeft in haar visie vorm aan de bedrijfsindividualiteit. Joke is tevens jarenlang onderzoekster geweest bij het Louis Bolk Instituut en heeft mede vormgegeven aan concept groei & differentiatie. Frens Schuring is jarenlang docent veehouderij op Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Als onderzoeker heeft hij zich verdiept in het wezen van de koe en hoe het dier functioneert binnen het landbouwbedrijf. Naast melk en vlees schenkt de koe immers ook mest die ten goede komt aan de bodemvruchtbaarheid.

Meer informatie en aanmelden: www.warmonderhoftrainingen.nl

De training wordt gehouden volgens de dan geldende coronaregels.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven