Via equity crowdfunding

Nieuwe eigenaar Abundant Robotics wil ontwikkeling appelplukrobot nieuw leven inblazen

Vorige zomer stopte het in Hayward gevestigde bedrijf Abundant Robotics. Toch zag investeerder Wavemaker Labs, die eveneens betrokken is bij agro-technische start-ups als Miso en Future Acres, potentie in de appelpluktechnologie van het bedrijf. In oktober nam zij de intellectuele eigendomsrechten van Abundant over. Inmiddels ziet het ernaar uit dat Wavemaker klaar is om het merk Abundant opnieuw te lanceren. 

Buck Jordan, de oprichter van zowel Miso als Wavemaker, vervult momenteel de rol van CEO. Piestro-medeoprichter en Miso/Wavemaker-CFO Kevin Morris is ook in deze hoedanigheid werkzaam bij het nieuwe bedrijf. Het tweetal laat weten "met marktleiders in gesprek te zijn om het managementteam verder uit te breiden." 

De volgende stap is de financiering, hetgeen zal gebeuren in de vorm van equity crowdfunding. Het bedrijf onderhandelt daarnaast met WAX over de lancering van een marketingcampagne. Het bedrijf legt uit dat het aangetrokken kapitaal zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe appelplukrobot op basis van het bestaande intellectuele eigendom van Abundant. 

Foto: Abundant Robotics

“Indien we het maximale bedrag bijeen kunnen brengen dan zal ons team een volledig functionerend prototype kunnen bouwen voor demonstraties en pilots, Vervolgens zou gestart kunnen worden met kleinschalige productie voor pre-orders," aldus Jordan. "We verwachten niet dat we nog extra kapitaal aan moeten trekken, aangezien deze financiering ons de kans biedt in te spelen op de marktvraag." 

Bron: techcrunch.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven