Tweedaagse training voor boeren en tuinders om compostgebruik door te rekenen

Binnenkort start een tweedaagse training speciaal voor boeren en tuinders die zich willen richten op het doorrekenen van het nut van compost en/of bokashi voor hun bedrijf. De trainingsdagen zijn: 18 februari en 11 maart, op de Warmonderhof in Dronten.

Hoeveel en welke soort compost heeft jouw bedrijf nodig? Wat is het prijsverschil met groenbemesters? Welke composteerbare materialen zijn beschikbaar? Wat draagt compost bij aan de bodemsamenstelling en hoe zet je daarbij het rekenprogramma NDICEA in? Tijdens deze verdiepingstraining staat het doorrekenen van de bedrijven van de deelnemers centraal.

Na twee volle themadagen waarin meer algemeen ingegaan werd op het gebruik van lokale reststromen voor verbetering van de bodemvruchtbaarheid, is het nu tijd voor deelnemers om de rekensom te maken voor hun eigen bedrijf. Ruud Hendriks, practor Kringlooplandbouw van Aeres MBO en docent bodemvruchtbaarheid aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof, verzorgt samen met gasttrainers deze verdiepingsdagen.

Foto Ruud Hendriks: eigen foto Aeres Warmonderhof/Louise van den Broek. 

Corona: deze training wordt gehouden volgens de dan geldende coronaregels.

Voor meer informatie en inschrijven: www.warmonderhoftrainingen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven