Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweedaagse training voor boeren en tuinders om compostgebruik door te rekenen

Binnenkort start een tweedaagse training speciaal voor boeren en tuinders die zich willen richten op het doorrekenen van het nut van compost en/of bokashi voor hun bedrijf. De trainingsdagen zijn: 18 februari en 11 maart, op de Warmonderhof in Dronten.

Hoeveel en welke soort compost heeft jouw bedrijf nodig? Wat is het prijsverschil met groenbemesters? Welke composteerbare materialen zijn beschikbaar? Wat draagt compost bij aan de bodemsamenstelling en hoe zet je daarbij het rekenprogramma NDICEA in? Tijdens deze verdiepingstraining staat het doorrekenen van de bedrijven van de deelnemers centraal.

Na twee volle themadagen waarin meer algemeen ingegaan werd op het gebruik van lokale reststromen voor verbetering van de bodemvruchtbaarheid, is het nu tijd voor deelnemers om de rekensom te maken voor hun eigen bedrijf. Ruud Hendriks, practor Kringlooplandbouw van Aeres MBO en docent bodemvruchtbaarheid aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof, verzorgt samen met gasttrainers deze verdiepingsdagen.

Foto Ruud Hendriks: eigen foto Aeres Warmonderhof/Louise van den Broek. 

Corona: deze training wordt gehouden volgens de dan geldende coronaregels.

Voor meer informatie en inschrijven: www.warmonderhoftrainingen.nl 

Publicatiedatum: