BIOrigen neemt nieuwe faciliteiten in gebruik

Andalusië zet in op biologisch tropisch fruit

Het uitbreken van de pandemie heeft geleid tot belangrijke collectieve veranderingen, en niet alleen op het vlak van sociale relaties of mobiliteit. Het koopgedrag van de consument volgt niet langer het traditionele patroon en veel van de trends op de markt zijn de afgelopen twee jaar in een stroomversnelling geraakt. De toename van de consumptie van grondstoffen en voedingsmiddelen van biologische oorsprong is een van die trends.

"Gedreven door de sterke vraag naar biologische producten heeft BIOrigen zijn faciliteiten uitgebreid en gemoderniseerd. We beschikken nu over een efficiëntere rijpingsruimte, kalibratietechnologie die is aangepast aan de huidige marktomstandigheden en een lijn voor duurzame verpakkingen volgens de bedrijfsfilosofie die geheel gericht is op het respectvol omgaan met het milieu. Als jong bedrijf engageren we ons volledig om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden en willen we ons specialiseren in de teelt en afzet van biologisch tropisch fruit uit Andalusië", geeft het bedrijf aan.

De nieuwe faciliteit beslaat ongeveer 3.000 m2 en bevindt zich naast het bestaande pand.

Het ECO-assortiment
De uitbreiding valt ook samen met een toename van de afzet van onder meer kumquat, pitaya en zelfs biologische aloë vera, een product met een enorm potentieel gezien de opmerkelijke gezonde eigenschappen. Aloë vera is aan een gestage opmars bezig op de Europese markt.

Het teelt- en handelsbedrijf uit Málaga is momenteel druk in de weer met de oogst en afzet van avocado’s. Het seizoen verloopt vlot dankzij de goede marktvraag naar het Hass-ras. Volgens BIOrigen worden de verwachtingen die aan het begin van het seizoen waren uitgesproken qua kwaliteit over het algemeen ingelost. De avocado uit Málaga geniet van een mooie vraag op de markt, "gezien de bijzondere smaak, aroma en textuur", zo geeft het bedrijf aan.

Voor meer informatie:
BIOrigen
Paseo Marítimo de Levante
Torre del Mar (Málaga) - Spanje
Tel: +34 951 473 027
www.biorigen.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven