Invoering Omgevingswet vertraagd

De invoering van de Omgevingswet wordt met ten minste drie maanden en mogelijk met zes maanden uitgesteld. Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft dat dinsdag in een brief aan de Eerste Kamer en de Tweede Kamer meegedeeld. De minister beslist de komende weken of de Omgevingswet, die op 1 juli 2022 zou worden ingevoerd, nu op 1 oktober 2022 of op 1 januari 2023 zal gaan.

De Omgevingswet vormt samen met het Omgevingsbesluit, Besluit activiteiten leefomgeving, Besluit bouwwerken leefomgeving, Besluit kwaliteit leefomgeving en de Omgevingsregeling de basis voor het nieuwe stelsel van het omgevingsrecht.

De afgelopen tijd werkten provincies aan nieuwe regels, anticiperend op de nieuwe wet. In die regels gaat het ook over vestiging van tuinbouwbedrijven. Provincies stellen hiervoor elk hun eigen regels op.

In zijn brief aan de beide Kamers geeft De Jonge aan dat uit verschillende overleggen met medeoverheden en experts over de invoering van de Omgevingswet naar voren is gekomen dat er meer tijd nodig is om goed te oefenen met de digitale systemen. "Om tot een verantwoorde en zorgvuldige inwerkingtreding van de Omgevingswet te komen, wil ik die tijd nemen", aldus De Jonge.

Bron: Eerste Kamer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven