Inclusief hele assortiment biologisch gekonfijt fruit

Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over

Royal Steensma neemt per 1 januari de konfijtactiviteiten van het Italiaanse Canditfrucht over. Daarmee bouwt Royal Steensma, als bakkerijgrondstoffenleverancier en konfijtspecialist, de leidende positie in gekonfijt fruit verder uit. Onderdeel van de overname is ook het hele assortiment biologisch gekonfijt fruit. Voor Canditfrucht is konfijten geen corebusiness meer: zij focussen vanaf nu volledig op de productie van fruitsappen.

Alleen bedrijfsactiviteiten
De overname behelst geen arbeidsplaatsen, maar puur de bedrijfsactiviteiten en installaties die met het konfijten te maken hebben. Canditfrucht stopt daar volledig mee. Zo verhuizen meerdere machines voor de verwerking van sinaasappelschillen tot gekonfijte blokjes van Sicilië naar Franeker, waar de konfijterij van Royal Steensma is gevestigd. Dat geldt waarschijnlijk ook voor 49 silo’s met een inhoud van 40 à 50 kuub.

Specialistische markt
Rimmert de Jong, CEO van Royal Steensma, is uitermate content de konfijtactiviteiten van Canditfrucht toe te kunnen voegen aan de bestaande konfijtactiviteiten van het bedrijf. “De productie van orangeade, gekonfijte sinaasappelschillen, is erg specialistisch te noemen en vraagt om kapitaalintensieve investeringen waardoor een bepaalde schaalgrootte noodzakelijk is”, legt hij uit. “Door de activiteiten van Canditfrucht over te nemen, krijgen we als konfijtspecialist niet alleen een breder assortiment maar kunnen we ook onze productiecapaciteit verder optimaliseren.”

Schillen
De Jong vervolgt: “Canditfrucht gaat zich vanaf nu meer gaat specialiseren in de productie van vruchtensappen. Royal Steensma verwerkt de schillen die bij de sap-productie overblijven, tot gekonfijt fruit. Hierdoor ontstaat een gespecialiseerde samenwerking in de keten: een win-win, dus!”

Grote speler
Bij Royal Steensma, dat nationaal en internationaal actief is, werken in totaal zo’n 240 medewerkers. De firma had in 2020 veel last van de gevolgen van Covid-19 in verschillende afzetmarkten, maar zag in 2021 een krachtig herstel. Die ontwikkeling zet in 2022 door. De totaalomzet van de Royal Steensma-groep groeit, mede door de overname van de activiteiten van Canditfrucht, naar verwachting door naar circa 110 miljoen euro.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven