Gerry Li, Vision Fresh

"Extreem lange transittijd maakt import van nieuwe Chinese gember momenteel erg risicovol"

Tholen - De markt voor verse gember verloopt momenteel wat gecompliceerd. "Het nieuwe Chinese gemberseizoen is gestart. Maar de extreem lange transittijden hebben grote impact op de kwaliteit. Containers zijn soms veertig, maar ook wel vijftig dagen onderweg vanuit China. Dat zorgt voor een sterk wisselende kwaliteit", vertelt Gerry Li van Vision Fresh uit Poeldijk."De prijs van de nieuwe oogst Chinese gember is stabiel. De Braziliaanse gember zal langzaam van de markt gaan. Ik denk dat de markt nog sneller zal aantrekken als de kwaliteit zich enigszins stabiliseert. We hebben nu te maken met de nieuwe oogst Chinese gember, Braziliaanse gember en bio-gember uit Peru. De uitdaging is momenteel de zeevracht en lange transittijd om een goede kwaliteit te garanderen van alle herkomsten. Het is een uitdaging, maar als gemberspecialist maken wij dat mogelijk", aldus Gerry. 

De markt voor knoflook is volgens Gerry gestabiliseerd. De prijs van de knoflook is licht gestegen. In China is volop knoflook beschikbaar. Chinees Nieuwjaar heeft afgelopen week wel gezorgd voor wat extra afzet. Ook de markt voor Nashi-peren vanuit China verloopt dit seizoen erg stabiel."

Daarnaast levert het bedrijf vanuit Costa Rica exoten als cassave en eddoes, maar die volumes vallen in het niet bij de 20.000 ton gember die het bedrijf jaarlijks naar het warehouse van Rida Trade Logistics in Poeldijk importeert. "Onze focus is om de klanten in Europa van de beste gember te voorzien."

Voor meer informatie:
Gerry Li
Vision Fresh
ABC Westland 668
2685 DH Poeldijk
+31 (0)6 40 21 53 00
info@visioninternational.nl   
www.visionfresh.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven