Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Roux, Roux Pecans Organic:

"Laatste oogst bio-pecan van 2021 per schip onderweg naar Rotterdam"

Tholen - "De biologische macadamiaoogst begint binnenkort en we kijken ernaar uit om onze klanten in Europa ook van dit fantastische product te voorzien", vertelt Pierre Roux van het Zuid-Afrikaanse familiebedrijf Roux Pecans. Roux Pecans is sinds kort overigens ook BRC-gecertificeerd (AA niveau) voor het distributiebedrijf in Nederland - Roux Foods B.V. aan het Westplein 12 in Rotterdam. "Dit betekent dat we nog beter dan voorheen in staat zijn om onze klanten in heel Europa rechtstreeks te bedienen. We zijn ook blij te kunnen zeggen dat de nieuwe oogst zeer goed vordert."



Pierre stuurde wat recente foto's toe van de Roux Pecans biologische boomgaard, gelegen aan de oever van de Oranjerivier in Zuid-Afrika. "Er is extreem veel regen gevallen, gelukkig zit de 2022 oogst veilig aan de bomen en gedijt goed. De laatste lading van de 2021-oogst werd halverwege januari op een vrachtwagen geladen en het was een uitdaging om deze laatste lading van de boerderij te krijgen omdat het zo modderig was op de grindwegen naar de boerderij. De laatste containerlading van de oogst van vorig jaar is vervolgens per schip vertrokken met de bestemming Rotterdam. We zullen de container in Bodegraven uitpakken en vervolgens per palletlading afleveren bij onze klanten in heel Europa."

De biologische pecanoogst van 2022 staat er volgens Pierre heel mooi bij. "We zullen in juni beginnen met oogsten. We verwachten dat de oogst van 2022 iets groter zal zijn dan die van 2021. Klanten kunnen nu al contact met ons opnemen om wat voorraad te reserveren. We verkopen nu al de oogst van 2022 voor levering later in het jaar. We zijn verheugd dat het teeltbedrijf in Zuid-Afrika en de Nederlandse activiteiten beide BRC-gecertificeerd zijn op het hoogste niveau van 'AA'."

Een klein deel van de Oranjerivier

Voor meer informatie:
Pierre Roux
Roux Pecans
sales@rouxpecans.com 
www.rouxpecans.com