"Vult en stilt de honger, ook al bevat het bijna geen calorieën"

Biologische konjac noodles weer verkrijgbaar

Tholen - Het afgelopen jaar introduceerde TerraSana haar konjac noodles, in de varianten Spaghetti en Tagliatelle. Na een boven verwachting goede start zijn de producten nu weer op voorraad. "Dit is een heel leuke toevoeging aan ons Mediterraanse aanbod. Het is een niche- en dieetproduct in 1, maar omdat het ook echt trendy is en niet in de supermarkt verkrijgbaar is, loopt het verrassend goed. Na de introductie ging het zelfs zo hard dat de voorraad al snel op was. Nu zijn ze dus weer leverbaar", vertelt Ingrid Duifhuizen namens TerraSana.

Productieproces
Konjac is een plant die groeit in Oost-Azië. Voor de noodles gebruikt TerraSana het meel, wat vooral uit vezels bestaat. Dit neemt heel veel water op en wordt dan een beetje gelachtig. Hier maken ze vervolgens de noodles van. "Konjac vult en stilt de honger, ook al bevat het bijna geen calorieën. Ideaal bij het afvallen dus."

Ingrid geeft aan dat de Konjac noodles ideaal zijn voor mensen die dol zijn op spaghetti-, pasta- en noodlegerechten, maar een glutenvrij, low-carb, caloriearm of keto-dieet volgen. "Met dit product maak je een bord vol pasta zonder veel calorieën, koolhydraten of vet." De Konjac noodles zijn glutenvrij en vegan en een bron van vezels. "De bijnaam van konjac is 'mircale noodles'. Hoe dat komt? De noodles bevatten met 10 kcal per 100 gram nauwelijks calorieën, maar doordat konjac rijk is aan vezels raak je verzadigd. Ook zijn ze met 1,2 gram per 100 gram 'ultra-low-carb'."

Gevraagd naar wat de konjac noodles van TerraSana extra bijzonder maakt, zegt ze: "De noodle staat bekend om de visachtige geur. Onze konjac-noodles zijn geurloos."

Oosters of Mediterraans
Van origine worden konjac noodles gegeten in pittige Aziatische gerechten. "Daardoor kennen de meeste mensen konjac als noodle. Maar je kunt er veel meer lekkers mee koken. Wij maken er spaghetti en tagliatelle van. Zo zet je het in als basis voor een heerlijke pastagerecht of een traditionele noodle dish." Konjac bereiden is nog eenvoudiger dan pasta. Het is klaar in 0 tot 2 minuten. Men hoeft de konjacpasta alleen maar te laten uitlekken en samen met een saus te verwarmen. De konjacpasta van TerraSana is ready to eat. Opwarmen hoeft dus niet eens.

De konjac noodles van TerraSana zijn door de vakjury overigens genomineerd voor de Gezonde Innovatie Awards. Begin februari worden de prijswinnaars bekendgemaakt. 

Klik hier voor wat receptinspiratie

Voor meer informatie:
TerraSana
Waaier 10-12
2451 VV Leimuiden
0172 503333
order@terrasana.nl 
www.terrasana.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven