Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oriëntatiecursus Biologische Landbouw start 3 februari

Op 3 februari aanstaande start de tweede cursusgroep die deelneemt aan de 5-daagse Oriƫntatiecursus Biologische Landbouw. Deelnemers zijn gangbare boeren die zich oriƫnteren op omschakelen naar biologische akkerbouw, boeren die al bezig zijn met die omschakeling, medewerkers van biologische landbouwbedrijven en anderen die werken in de biologische sector en voor wie deze kennis interessant is.

De cursus bestaat al meer dan 30 jaar en heeft al veel oud-cursisten die inmiddels werkzaam zijn in de biologische sector. Uniek is de onafhankelijke opzet en organisatie in samenwerking met vele betrokkenen uit de bio-sector.

Vijf ervaren leden van Vereniging BDEKO, de BD en EKO boeren in Flevoland, zijn gastlocatie voor de cursisten en delen met hen hun praktijkervaringen in omschakelstrategie, ervaringen met teelt en ziekten en plagen, keuzes in gewassen, inzet van personeel, afzet, bemesting en mechanisatie, ontwikkeling van de eigen bodem, gebruik van biodiversiteit en meer.

Ook zijn er veel verschillende bedrijven uit de biosector betrokken om met cursisten theoretische kennis te delen. Waaronder Warmonderhof, Ceres Horti Advice, Wageningen University & Research, Naturim en meer. Last but not least krijgen de cursisten een beeld van de afzetmarkten door bedrijven die actief zijn in handel en verwerking en maken ze kennis met de regionale Biohuis-verenigingen om, indien van toepassing, lid van te kunnen worden.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar om deel te nemen aan deze komende cursus. Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: