Nieuwbouw voor onderzoeksinstituut FIBL

Het nieuwe gebouw van het Onderzoeksinstituut voor biologische landbouw FiBL in de Zwitserse plaats Frick is voltooid en de nieuwe conferentie- en kantoorgebouwen zijn in gebruik genomen. Op dinsdag 25 januari 2022 werden de sleutels officiëel door het kanton Aargau overhandigd.

De investering in een moderne onderzoeksinfrastructuur en een duurzaam gebouwencomplex - waaronder een onderzoekslaboratorium en een onderzoekskas die al in 2019 zijn voltooid - bedroeg in totaal ongeveer 30 miljoen Zwitserse frank. Het nieuwe gebouw werd gefinancierd met stichtingsfondsen en een subsidie van 11 miljoen Zwitserse frank uit het Swisslos-fonds van het kanton Aargau.

Knut Schmidtke, directeur Onderzoek, Uitbreiding & Innovatie bij FiBL Zwitserland en wethouder Markus Dieth bij de officiële sleuteloverhandiging. (Foto: Foto Basler Aarau)

Deze steun van het kanton was belangrijk omdat FiBL van grote betekenis is voor de regio, benadrukte regeringsraadslid en directeur van Landbouw Markus Dieth bij de overhandiging van de sleutels.

De nieuwe campus
De nieuwe conferentie- en kantoorgebouwen, die eind vorig jaar in gebruik zijn genomen en in de loop van 2022 officieel zullen worden geopend, vormen voorlopig de laatste fase van de bouwwerkzaamheden op de FiBL. Naast deze gebouwen maken ook de in 2019 opgeleverde nieuwe onderzoekskas en laboratoriumgebouw en de in 2020 geopende moderne, diervriendelijke onderzoeksstal deel uit van de uitbreiding van de FiBL Campus. 

Verdere informatie: www.fibl.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven