Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oualid Ben Haj Ammar, Germania Nuts

"Door corona traditionele afzetdip noten nog extremer"

Traditioneel daalt de vraag naar noten en gedroogd fruit aanzienlijk in januari en februari, na de kerstvakantie waarin veel wordt omgezet. "Momenteel is het echter uitzonderlijk rustig, zelfs voor de zwakkere maanden," vertelt Oualid Ben Haj Ammar, directeur van het Berlijnse bedrijf Germania Nuts.

De onderneming legt zich toe op de invoer en distributie van biologische noten en gedroogde vruchten. "De marktsituatie kan het best worden omschreven als zeer traag. Door corona is de  traditionele verkoopdip duidelijk extremer geworden, en dit komt tot uiting in de bestellingen, zowel in aantal als in hoeveelheid. Al met al hebben wij te kampen gehad met een omzetdaling van 25-30%, aangezien een belangrijk deel van onze verkoop naar de horeca gaat," zegt Ben Haj Ammar over de huidige situatie.

De enige uitzondering zijn volgens Ben Haj Ammar walnoten, die momenteel hoofdzakelijk uit Chili, de VS en China worden betrokken. "Walnoten zijn nu het hele jaar in trek. De gestegen vrachtprijzen laten zich echter ook in deze productcategorie gelden." Over het gehele productassortiment liggen de prijzen 10-20% hoger dan vorig jaar. "Maar er zijn ook uitersten: Chinese pinda's liggen momenteel op 2,50 euro/kg, een goed jaar geleden werden ze verhandeld tegen prijzen rond 1 euro per kilo."

Gedroogde vruchten: verkoop op een laag niveau
In de sector biologisch gedroogd fruit ziet Ben Haj Ammar een soortgelijk beeld. "Het ziet er slecht uit tot maart-april. Daarna zijn grotere hoeveelheden nodig voor de ramadan en Pasen." De mislukte oogsten in Turkije, een belangrijke leverancier, hebben Germania Nuts minder getroffen. "Turkse abrikozen zijn in bescheiden hoeveelheden beschikbaar, maar gelukkig kunnen we overschakelen op alternatieve bronnen."

Vóór de pandemie exporteerde Germania Nuts ook goederen naar Scandinavische landen. "Er wordt voortdurend geëxporteerd, maar nog steeds slechts op kleine schaal."

Voor meer informatie:
Oualid Ben Haj Ammar
Germania Nuts GmbH
Großmarkt Berlin, Duitsland
+49 0177 6006 411
info@germanianuts.de  
www.germanianuts.de   

Publicatiedatum: