Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bivano neemt lehmann natur over

Bivano, met Olaf Kleinlein als directeur, neemt lehmann natur evenals de bijbehorende dochterondernemingen Biofrusan en Tesoribio over. Friedrich Lehmann (rechts), oprichter van lehmann natur blijft de enige directeur en verheugt zich op de nauwe samenwerking met de nieuwe aandeelhouder die gevestigd is in Mönchengladbach. Door de overname kan lehmann natur in de toekomst nog succesvoller op de markt te werk gaan.

"We kennen elkaar al meer dan dertig jaar. In deze tijd heeft zich een waardevolle vertrouwensbasis opgebouwd. Ik ben er daarom zeker van in Olaf Kleinlein iemand gevonden te hebben die mijn visie van de ecologische landbouw deelt, de expertise van lehmann natur waardeert en er alles voor zal doen om de positie van lehmann natur verder te versterken“, aldus Friedrich Lehmann, directeur van lehmann natur. "De structuur met een nieuwe aandeelhouder maakt het ons mogelijk om in de nabije toekomst nog succesvoller op de markt te werk te gaan", vult Friedrich aan. Hij verheugt zich nu al op synergie-effecten die het portfolio van lehmann natur uit kunnen breiden.

Directe import en eigen teelt volgens Demeter-richtlijnen
Met zijn twee eigen bedrijven in Zuid-Spanje bedrijft lehmann natur succesvol aan klimaatpositieve landbouw volgens permacultuur- en Demeter-richtlijnen, en ziet dit als model voor een landbouwwijze van de toekomst. Daarnaast hoort lehmann natur tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de biologisch-dynamische landbouw. Samen met andere bedrijven uit de levensmiddelenbranche zet het bedrijf zich bovendien in het dialoogforum in voor de reductie van levensmiddelverspilling en een verantwoordelijke omgang met bronnen. Bovendien is het voor lehmann natur een must om sociale verantwoordelijkheid te dragen. Zijn bedrijfsfilosofie en de daarmee verbonden activiteiten zal lehmann natur ook verder voortzetten.

Telers wereldwijd telen voor lehmann natur biologische en bio-dynamisch geteelde groenten en fruit. Om ook in de logistieke keten een hoge kwaliteitsstandaard te bereiken, heeft lehmann natur een eigen bio-verpakkingsstation in de vestiging Korschenbroich, die voor 100 procent bio-producten verwerkt.
Sinds 2021 vult het zaaigoedmerk LEHMANNS bio-zaden het engagement van lehmann natur aan om vanaf de start biologisch te denken.

Door de nieuwe eigenaar versterkt lehmann natur GmbH naast zijn bestaande expertise in de Europese productinkoop evenals de inkoop van overzee, ook haar positie in de Duitse biologische landbouw.

Voor meer informatie:
www.bivano.com
www.lehmann-natur.com

Publicatiedatum: