VS: Er gloort hoop voor biologische melkveehouders die hun contract verloren

Melkveehouders in het noordoosten van de Verenigde Staten die hun contract met hun afnemer dit jaar zouden verliezen, kunnen weer hopen op een toekomst. Organic Valley, de grootste biologische boerencoöperatie in de VS heeft vijf kleinere melkveehouderijen een contract aangeboden en wil meer familiebedrijven redden.

"Wij geloven dat we kleine biologische familieboerderijen in Amerika kunnen behouden voor de volgende generatie en dat we de klimaatverandering kunnen keren door biologische landbouw", licht Bob Kirchoff, CEO van Organic Valley toe.

Hoge verwachtingen
Vertegenwoordigers van Organic Valley hebben meer dan 130 boerderijen in het noordoosten bezocht waarvan andere bedrijven hebben besloten ze het komende jaar te laten vallen. Om lid te worden van de coöperatie moeten biologische boerderijen voldoen aan de hoge verwachtingen van Organic Valley op het gebied van dierverzorging, kwaliteitsnormen en weidegang. Hoewel niet elke boerderij geschikt is, onderhoudt Organic Valley open communicatielijnen en biedt zij advies over bedrijfsstrategieën aan bedrijven die zich aanpassen aan de kwaliteitsnormen van de coöperatie.

De coöperatie, die zo'n 1.700 boeren in 34 Amerikaanse staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt, sluit zich samen met gelijkgestemde organisaties aan bij het door het Landbouwministerie bijeengeroepen Northeast Dairy Task Force. Naarmate de gesprekken met familiebedrijven vorderen en de bezoeken worden voortgezet, zal Organic Valley in de loop van 2022 meer informatie vrijgeven over de inspanningen om de kleine, biologische familiezuivelbedrijven in het noordoosten te redden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven