De 10 heetste pepers ter wereld

COOLthelifestyle heeft een ranglijst voor de dapperste proevers onder ons gepubliceerd: de 10 heetste pepers ter wereld. De pittigheid van hete pepers (Capsicum) wordt gemeten in Scoville-eenheden (SHU) op basis van het capsaïcine-gehalte. Want dat is de chemische verbinding die verantwoordelijk is voor het branderig gevoel. De molecule heet voluit 8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide.

Ziehier de 10 heetste pepers ter wereld zijn, in omgekeerde volgorde:

10. Rode Savina Habanero (500.000 SHU): Als deze peper de gewone Spaanse peper al mijlenver achter zich laat, zet je dan maar schrap voor wat komen gaat.

9. 7 pot red (1.000.000 SHU): De naam heeft deze peper te danken aan het feit dat één exemplaar op z’n eentje in staat is om zeven stoofpotten op smaak te brengen. Is zeer zeldzaam.

8. 7 pot barrackpore (1.000.000 SHU): Idem als voorgaande peper. Is uniek in de wereld. Komt voor in verschillende vormen, maten en kleuren. Heeft een licht fruitige toets.

7. Bhut Jolokia (1.041.427 SHU): Ook bekend als de 'spookpeper'. Zou 400 keer heter zijn dan Tabasco.

6. Naga Viper (1.349.000 SHU): Deze peper is het resultaat van jarenlange kruisbestuiving.

5: Trinidad Scorpion Butch T (1.463.700 SHU): Zijn naam ontleent deze peper aan de persoon die verantwoordelijk is voor het verdelen van de zaden, Butch Taylor. De bijnaam 'schorpioen' heeft hij gekregen door de gelijkenis met de angel van dit dier: deze peper is zo scherp dat wie hem aanraakt, dat beter met handschoenen doet. Blootstelling aan het oog kan tijdelijke blindheid veroorzaken.

4. 7 pot primo (1469.000 SHU): Het zaad is heel moeilijk te verkrijgen en te vermeerderen.

3. 7 pot Douglah (1.853.936 SHU): Deze peper zou een topper zijn qua smaak. Kan zowel in vaste vorm als in poedervorm worden geconsumeerd.

2: Trinidad Moruga Scorpion (2.009.231 SHU): Deze variëteit is onlangs ontdekt en bezet meteen de tweede plaats. Raak je hem eventjes aan met je tong, krijg je een branderig gevoel in heel je mond.

1. Carolina reaper (2.200.000 SHU): En tot slot, met 4,4 keer meer Scoville-eenheden dan de rode Savina Habanero, hebben we de peper die met het Guinness-record gaat lopen. Ze zeggen dat hij uitstekend smaakt, als het je tenminste lukt om nog enige smaak te onderscheiden...

Bron: okdiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven