Levensverhalen vrouwelijke pioniers in de bio-landbouw gebundeld in boek

In de geschiedschrijving over de biologische landbouw is tot nu toe vooral geschreven over 'grote mannen'. De mate waarin vrouwen de ontwikkeling en verspreiding van alternatieve landbouw hebben bevorderd, is grotendeels onopgemerkt gebleven. Namen van baanbrekende vrouwen als Mina Hofstetter, Lili Kolisko of Gabrielle Howard zijn vandaag de dag nauwelijks bekend. Daarom hebben Heide Inhetveen, Mathilde Schmitt en Ira Spieker de levensverhalen opgetekend van 51 vrouwen die een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de biologische en biodynamische landbouw. Deze levensverhalen staan in het boek 'Passion und Profession -
Pionierinnen des ökologischen Landbaus'.

Het gaat om vrouwen die gepassioneerd onderzoek deden, experimenteerden, publiceerden, scholen stichtten en zo de biologische en biodynamische landbouw aanzienlijk vooruit hielpen. Het boek geeft deze 'stille heldinnen' een stem en verbreedt zo het perspectief op de geschiedenis van de biologische landbouw.

Ook vier Nederlandse vrouwen zijn meegenomen, zo meldt de BD-Vereniging in haar nieuwsbrief: Loverendale-oprichtster Marie Tak van Poortvliet, Warmonderhof-oprichtster Mieneke de Boer, BD-duizendpoot Willy Schilthuis en biologische veredeling expert Edith Lammerts van Bueren. Passion und Profession - Pionierinnen des √Ėkologischen Landbaus.

Het boek 'Pionierinnen des ökologischen Landbaus' (ISBN: 978-3-96238-293-3) bestaat uit 400 pagina's en is op 9 december 2021 verschenen.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven