"Meer dan ooit is leiderschap in de biologische sector noodzakelijk"

Inschrijving voor Organic Business Leadership Courses 2022 geopend

Na twee eerdere succesvolle edities biedt de Organic Business Leadership Academy (OBLA) dit jaar opnieuw leiderschapscursussen aan. De voorjaarseditie van de Organic Business Leadership Course zal plaatsvinden in maart en april op de Kraaybeekerhof in Driebergen en de najaarscursus in november en december. De inschrijving is geopend.

De OBLA is een initiatief van Ronald van Marlen, directeur-eigenaar van Timeli en Konrad Hauptfleisch van Starfish Organic. Van Marlen: “Meer dan ooit is leiderschap in de biologische sector noodzakelijk. De klimaat- en coronacrisis, explosieve marktgroei, groeiende belangen van multinationals en bedrijven, aangescherpte regels en controle en maatschappelijke eisen van kritische burgers bieden zowel kansen als uitdagingen. Om hiermee om te gaan, is het erg belangrijk dat biologische bedrijven het voortouw blijven nemen. Onze leiderschapscursussen stellen daartoe in staat.”

Konrad Hauptfleisch, voormalig Head of Capacity Development en manager van de Organic Academy bij IFOAM - Organics International, licht verder toe: “Ons doel is het ontwikkelen van leiders voor biologische bedrijven die de biologische waarden en principes kunnen vertegenwoordigen en promoten, die de hardnekkige mythen over biologisch kunnen ontmaskeren en dit doen met leiderschap en autoriteit.”

Eerste edities een succes
De OBLA kijkt inmiddels terug op twee inspirerende, eerste edities met bevlogen deelnemers als Michaël Wilde (directeur Bionext), Jan Groen (algemeen directeur Green Organics Groep; voorzitter BioNederland) en Roosmarijn Saat (eigenaar supermarkt Gimsel).

Oud-deelnemer Bert van Ruitenbeek (directeur Stichting Demeter) over de cursus: “De OBLC heeft bij mij voor verdere verinnerlijking en stevige verankering van het klimaatvraagstuk geleid. Het versterkt mijn motivatie om vanuit de opgedane feitenkennis en nieuwe inzichten te werken aan een klimaatvriendelijke en sociaal rechtvaardige landbouw.”

IJsbrand Snoeij, eigenaar Boerderij 't Paradijs en voorzitter BioHuis: “Ik heb geleerd dat mijn leiderschap dienstbaar is geworden aan klimaat en biodiversiteit. Actieve hoop heeft mij een sleutel gegeven naar een sociale beweging, die bereid is pijn te eren en met andere ogen te kijken, en die vandaag met hoofd, hart en handen keuzes maakt voor onze nieuwe generaties. Biologische landbouw en voeding hebben mijn liefde, mijn leven en passie.”

De cursus
De cursus omvat vijf donderdagmiddagen van 12.00-17.30 uur, en wordt in het voorjaar aangeboden op 10, 17 en 31 maart, 14 en 21 april en in het najaar op 3, 10 en 24 november, 1 en 15 december. De cursussen worden gegeven door Van Marlen, Hauptfleisch en Lian Kasper van Kalapa (coach en trainer opgeleid in “The Work that Reconnects” door Joanna Macy; o.a. Academie voor Landschap, Land & Co, Werkgroep Landschaps Onderzoek (WLO) en de BioAcademy). De voertaal van de cursus is Engels en de groep bestaat uit maximaal 20 personen. De kosten bedragen € 1.250,- per persoon. Voor bedrijven is deze prijs excl. BTW; voor privépersonen die de BTW niet terug kunnen vorderen is deze incl. BTW. Na afloop ontvangen deelnemers een officieel certificaat.

Diverse doelgroep
De Organic Business Leadership Course richt zich niet alleen op ondernemers en hun medewerkers, maar ook op beleidsmakers, studenten en eenieder die een gedegen basis wil leggen in kennis en expertise en zijn of haar netwerk wil uitbreiden. Bij elke cursus zijn vier studenten welkom die de cursus kosteloos bij kunnen wonen. Geïnteresseerde studenten kunnen zich aanmelden met een motivatiebrief via obla@timeli.nl

Voor meer informatie en inschrijven:
Timeli
Ronald van Marlen
06 - 23 65 81 92 
obla@timeli.nl
www.timeli.nl/obla


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven