Voor het eerst biologische zoete aardappelen bij Farm Fresh Produce

"Vraag naar zoete aardappelen gaat nu toenemen"

Tholen - In november arriveerden de eerste Noord-Amerikaanse zoete aardappelen al bij het Europese verkoopkantoor van Farm Fresh Produce in Poeldijk, maar de echte volumes zullen de komende weken los gaan barsten. "In de winter waren Egypte en Spanje massaal aan de markt tegen extreem lage prijzen. Dan heeft het voor ons geen zin om vroeg te starten. De komende maanden zullen we vanuit Noord-Amerika het stokje overnemen", vertelt Pablo Fitskie.

De vooruitzichten voor het Noord-Amerikaanse seizoen zijn volgens hem erg goed. "Andere jaren waren er nog weleens weersextremen, maar dit jaar is er niets raars gebeurd en dat heeft geresulteerd in een goede oogst. We zien de komende maanden dan ook met vertrouwen tegemoet. In januari/februari komt er altijd meer vraag op gang en ik verwacht ook wel een opleving in prijs, want afgelopen najaar was de prijs van de zoete aardappelen niet om over naar huis te schrijven. Ik vraag me soms af hoe de Egyptische exporteurs het volhouden."

Farm Fresh Produce zoekt dit jaar nadrukkelijk naar verbreding van het assortiment. Zo verkoopt het bedrijf dit jaar ook biologische zoete aardappelen. "We starten met beperkte volumes en gaan kijken of het aanslaat bij onze klanten", vertelt Pablo. "Driekwart van onze handel gaat richting de supermarkten. Vanouds zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de grootste afnemers en daar is Scandinavië de afgelopen jaren bijgekomen. Verder leveren we veel aan het Oostblok en gaan er in de zomermaanden veel zoete aardappelen naar de Zuid-Europese landen, als zij door hun eigen oogst heen zijn."

"Verder zien wij een groei richting de verwerkende industrie. Ons speerpunt voor de komende tijd is om professioneel te specialiseren. Onze klanten verwachten productspecialisme. We hebben ons pand op ABC Westland volledig ingericht op zoete aardappelen. Zo zijn we gestart om ons merk Dolce Vita professioneel in de markt zetten, maar we zijn ook volop verpakkingen aan het ontwikkelen, van netjes, tot zakjes, kleinverpakkingen en consumentklare verpakkingen tot laserbranding."

Voor meer informatie:
Pablo Fitskie
Farm Fresh Produce BV
ABC Westland 550
2685 DG Poeldijk
+31 (0)85 273 2951
pablo@farm-fresh-produce.com 
www.farm-fresh-produce.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven