Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 19 januari 2022 van 19.30 tot 21.35 uur

Inspiratiesymposium Water doet leven

Zonder water geen leven. Maar ons water staat op verschillende manieren onder druk. Vervuiling, verdroging en tekorten zorgen nu al voor problemen. Dat vraagt om kennis, innovatie, samenwerking én actie. Wetenschappers laten zien hoe het anders kan en er zijn
steeds meer burgers en ondernemers die oplossingen verzinnen en die kansen weten te benutten.

Tijdens het online inspiratiesymposium 'Water doet leven!' op woensdag 19 januari 2022, van 19.30 tot 21.35 uur komen wetenschappers, deskundigen en ondernemers bij elkaar om hun inzichten te delen. Zij zullen niet alleen de problemen rond water schetsen, maar ook wat provincies en waterschappen concreet kunnen doen om bij te dragen aan positieve verandering. Er wordt ook ingegaan op het Regionaal Waterprogramma 2022-2027, dat in
verschillende provincies wordt vastgesteld. Een belangrijk programma, dat er uiteindelijk voor moet zorgen dat we onder andere aan Europese waterrichtlijnen voldoen.

Mr. dr. Daphina Misiedjan zal als dagvoorzitter het programma leiden. Zij is universitair docent mensenrechten en milieu bij het International Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is ze expert binnen het 'UN Harmony with
Nature' programma. Ze schreef haar proefschrift over het mensenrecht op water.

Sprekers
Joost van Strien, toekomstboer bij het akkerbouwbedrijf Zonnegoed en oprichter van 'No Shit Food Movement' is een van de sprekers die zal vertellen over zijn aanpak en ervaring. Hij werkt zonder dierlijke mest en bestrijdingsmiddelen en geeft zijn kennis door aan anderen, voor de landbouw van de toekomst waarmee genoeg mensen worden gevoed, maar water, bodem en natuur worden beschermd.

Een van de anderen die aan het woord zullen komen is Marc Buiter, medeoprichter van de Stichting Voedselbosbouw Nederland. Als zelfstandig entrepreneur onder de naam Embergy Consulting werkt hij graag samen met koplopers aan de co-creatie van grensverleggende vernieuwingen die de transitie naar een duurzame samenleving kunnen versnellen en versterken. Hij vertelt over hoe voedselbossen kunnen bijdragen aan bescherming van ons water.

Aanmelden
Het online symposium is op twee manieren te volgen. Via de livestream op Facebook (klik op 'gaan' of 'geïnteresseerd' in dit evenement en u krijgt een melding bij updates) en via de livestream van Provincie Noord-Holland.

Publicatiedatum: