"Duidelijk dat ze ook zeker de biologische landbouw steunt"

Bionext-directeur in gesprek met Caroline van der Plas

Tholen -  Bionext-directeur Michaël Wilde was gisteren in Den Haag voor een afspraak met Caroline van der Plas en Femke Wiersma (online, zoals te zien is op de foto) van de Boer Burger Beweging. Michaël geeft aan dat het een heel fijn, open en inhoudelijk gesprek was over de toekomst van de landbouw en het belang van verbinden. "Caroline is voor velen toch het gezicht van de reguliere landbouw. We kunnen alleen verandering teweeg brengen als we de polarisatie tegengaan, het gaat om verbinding", aldus Michaël.

Caroline van der Plas, Michaël Wilde en in het midden op het scherm is Femke Wiersma te zien

Ze kwamen elkaar eind augustus tegen tijdens de Landelijke Uiendag. Caroline en Michaël namen daar allebei deel aan een paneldiscussie tijdens het uienontbijt. Het onderwerp was de Farm to Fork-strategie van de Europese Unie. "Het was een leuk debat, en ik was steeds de enige met een groen bordje waar de anderen een rood bordje omhoog hielden. Naderhand sprak ik met Caroline het belang van wederzijds begrip. Wij moeten met z'n allen aan de bak als het gaat om de grote thema’s in de landbouw en om er samen voor zorgen dat de boer een goede boterham kan verdienen. Daarom besloten we om eens af te spreken en wat uitgebreider in gesprek te gaan."

Gisteren was het dus zover. "Aan bod kwam onder andere hoe we meer samen kunnen werken, hoe we het verdienmodel van de boer kunnen verbeteren en wat wij van elkaar kunnen leren. Het was echt een heel fijn gesprek en zeker voor herhaling vatbaar. We weten elkaar nu te vinden en het is voor mij duidelijk geworden dat Caroline ook zeker de biologische landbouw steunt. In de woorden van Caroline: 'Bio of gangbaar, elke boer is mij even lief!'"

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven