Fair by Nature, schakel tussen biologische teler en klant

"Volledige CO2-uitstoot van bron naar bestemming wordt voor 100% gecompenseerd"

In 2020 startte Juan Antonio Ferre een pilot om een assortiment Spaanse biologische groenten en fruit te vermarkten onder een nieuw label: Fair by Nature. Met een heel eigen missie: 100% Organic, 100% Fair en 100% Climate neutral. Sinds kort heeft Frank de Graaff- met jarenlange ervaring in de biologische handel, zich bij het bedrijf aangesloten en samen vormen ze nu het commerciële team van Fair by Nature.

"Ken je die mop van een Spanjaard en een Nederlander in een veld met broccoli?", zegt Frank lachend. “Nee hoor, gekkigheid!" Toch is hun samenwerking bijzonder. Juan Antonio vertelt: "De afgelopen jaren heb ik nauwe relaties opgebouwd met vooral Spaanse, maar ook enkele Franse en Latijns Amerikaanse biologische telers, waardoor ik onze Europese klanten kan voorzien van de allerbeste biologische producten uit die streken. Frank heeft veel ervaring in de afzet van het overzeese Biologisch assortiment en daarnaast ook met telers uit (Zuid-) Afrika en Nederland.

Die combinatie maakt dat wij elkaar als team goed aanvullen en complementair zijn waardoor we onze klanten door heel Europa een prachtig assortiment van biologische groente en fruit kunnen aanbieden die voldoen aan alle kwaliteitsstandaarden van Fair by Nature."

De belangrijkste producten zijn verschillende soorten citrus, met name Limoenen, Citroenen en Sinaasappels. Deze worden zoveel mogelijk onder eigen label geïmporteerd. Op dit moment wordt er in de regio Murcia door diverse telers citroenen en sinaasappels in dit merk verpakt.

Daarnaast biedt Fair by Nature ook een assortiment Spaans groenten, waaronder Bleekselderij, Broccoli en Bloemkool, maar ook enkele minder bekende producten. "Regelmatig zijn we te vinden op het veld bij de teler en bezoeken we klanten zodat wij direct kunnen inspelen op marktontwikkelingen  en kunnen meegaan in alle trends. Om maar een voorbeeld te noemen: Aloë Vera is een prachtige plant waar nu nog beperkt vraag naar is. Maar ik kan je voorspellen dat dit hypergezonde blad 'booming' is, en wij hebben de juiste lijnen met een biologische teler in Spanje: 'ready to roll!'"

Bandoleermachine
Verder heeft Fair by Nature sinds kort beschikking over een Banderol-machine waarmee de producten 100% NON-plastic verpakt kunnen worden. De machine bandoleert kartonnen labels om high-quality kartonnen doosjes die tevens klantspecifiek geprint kunnen worden, naar de wensen/ persoonlijke eisen van de klanten/retailers. 

Geen bijen, geen eten!
Juan vertelt: "Wat nog niet iedereen weet, maar waarom wij zo enthousiast zijn over ons concept is, dat we alle CO2 uitstoot van het transport van onze biologische groenten en fruit van source naar bestemming 100% compenseren. Omdat bijen onmisbaar zijn in het telen van groenten en fruit én het merendeel van onze biologische producten in Spanje worden geteeld, hebben we o.a. gekozen om samen te werken met FUNDACIÓN AMIGOS DE LAS ABEJAS, een Spaans bijenproject. Zij creëren en onderhouden bijenkorven in Cuenca en Guadalajara. Bestuiving door bijen maakt maar liefst 84 % van de Europese groenten en fruit mogelijk! Helaas staan de bijenpopulaties -en dus onze voedselproductie- onder druk door o.a. het gebruik van bestrijdingsmiddelen en klimaatverandering. Daarom geloven wij dat, door bijen te supporten, we de landbouw en dus onze toekomst beschermen!

Het afgelopen jaar konden we meer dan 555.000 bijen steunen dankzij ons compensatieprogramma. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan een positieve toekomst en willen we 'Fair to Nature' zijn."

Het team van Fair by Nature hecht aan een persoonlijke aanpak en een goede samenwerking met vaste telers. Ook geloven zij in een gezond en eerlijk bussinessmodel. Daarom zijn al praktisch alle boeren Socialy gecertificeerd (GRASP, Smeta,) en worden de producten met liefde geteeld, 'it's in their Nature'! Met Juan 'El Señor FbN' in Alicante en Frank als ervaren 'Mister Organic' in Barendrecht maakt Fair by Nature zich sterk voor een bloeiende synergie tussen teler en klant.

Voor meer informatie:
Fair by Nature
Juan Antonio Ferre 
+34 628 54 88 37
ja.ferre@fairbynature.com 
Frank de Graaff 
+31 623 924 872
f.degraaff@fairbynature.com 
www.fairbynature.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven