Jeroom Remmers, TAPP Coaltie:

"Als vlees 40% duurder wordt, gaan we er 50% minder van eten"

In de nieuwste aflevering van studio Plantaardig staat de vleestaks centraal. Want zou het veelgebruikte principe ‘de vervuiler betaalt’ ook niet voor vlees moeten gelden? Een hogere prijs zou er bovendien voor zorgen dat mensen het stukje vlees vaker laten liggen. Maar, laten we ons door een hogere prijs echt van het vlees houden? Hoeveel duurder moet het dan eigenlijk worden? En wat zijn de consequenties voor de boeren? Daarvoor heeft Esther Molenwijk Jeroom Remmers te gast. Hij is oprichter en directeur van de True Animal Protein Price coalitie (de TAPP coalitie), een stichting die zich inzet voor het realiseren van een eerlijke vleesprijs inclusief de milieukosten.

Klik hier om de aflevering te beluisteren.

Bron: Studio Plantaardig


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven