Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Werkfruit van ProeVkantoor

Interesse vanuit zorgsector in werkfruit uit korte keten groeit

Tholen – Komend jaar mag ProeVkantoor twee grote Noord-Hollandse ziekenhuizen voorzien van werkfruit vanuit de korte keten. “Steeds meer zorginstellingen gaan voor vitaliteit. Werkfruit past daar heel goed in. Het mooie is ook dat de kosten per medewerker heel laag zijn en hun waardering heel hoog”, aldus Matthijs Post, eigenaar van ProeVkantoor.


Eerste levering van fruit Noord-West Ziekenhuisgroep

ProeVkantoor ziet dat met name de interesse vanuit de zorgsector heel groot is, de omzet steeg afgelopen jaar met 10 tot 15%. Matthijs: “Door corona is er een enorme druk op het personeel en veel uitval. Werkgevers willen hun personeel graag gezond houden en daarom hebben ze veel aandacht voor de vitaliteit van hun personeel. Aan de reacties van de werknemers is te merken dat ze het heel erg waarderen. Ook de hoeveelheid werkfruit die ik per bedrijf en zorginstelling lever groeit.”

ProeVkantoor levert maatwerkpakketten aan werkgevers. “Het werkfruit wordt gepresenteerd in een degelijke houten stelling met kratten gemaakt van oude pallets die zijn gemaakt door zorgmeubelmakerij Bohemien uit Zwaagdijk. Van veel bedrijven heb ik de sleutel en zet ik het werkfruit neer op de gewenste plekken. Ook staat er uitleg bij over de producten en als het weer kan start ik met rondleidingen op teeltbedrijven. Ik wil echt de verbinding leggen zodat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt en telers ook weten dat hun producten gewaardeerd worden.”


Stelling fruit Noord-West Ziekenhuisgroep

Bananen en mandarijnen kunnen niet ontbreken in een werkfruit-pakket, maar de Nederlandse producten komen allemaal van lokale telers, bij voorkeur van telers die duurzaam (biologisch danwel planetproof) telen. ProeVkantoor is ‘fair trade’ en werkt samen met zo’n honderd telers, boeren en ambachtslieden uit de kop van Noord-Holland. “Ik onderhandel bewust niet, telers bepalen hun prijs, ik reken uit of ik het kan afnemen.”

Matthijs ziet kansen om het leveren aan zorginstellingen verder uit te breiden. “Mijn ambitie is om zorginstellingen door heel Nederland te gaan beleveren en wil hierin graag samenwerken met andere korteketeninitiatieven. Transport is een grote kostenpost en door het samen te organiseren en volumes te vergroten kunnen we de kosten drukken.”

ProeVkantoor levert ook pakketten aan particulieren. Wekelijks wordt een pakket met lokale producten samengesteld en door een steeds groter gebied in Noord-Holland verspreid. "De particuliere markt loopt stroever," vertelt Matthijs. Met name het aanbieden van voldoende variatie aan groenten in het winterseizoen is een uitdaging. Ook vinden sommige particulieren de prijs te hoog en is het afhalen van het pakket een drempel. Daarom gaat binnenkort ProeVkantoor starten met het bestellen van losse producten en levering aan huis.

Voor meer informatie:
ProeVkantoor
Matthijs Post
P.J. Jongstraat 62a
Lutjebroek
+31 (0)6 40 25 65 05
info@proevkantoor.nl 
www.proevkantoor.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven