Philippe Jean, Cofruid’Oc:

Franse Legend-appel nu ook in bio-variant

Dit seizoen heeft Cofruid'Oc Méditerranée zo rond de 800 ton Legend®-appelen geoogst. Deze appelen liggen tot eind maart in de schappen. “We zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de appelen. Dit jaar wordt echt gekenmerkt door een goede oogst, met controle over de oogstlancering, wat ons zowel qua smaak als het uiterlijk een mooi resultaat opleverde. Een mooi uiterlijk met dit ras is eenvoudig te verkrijgen, maar het is lastiger om meteen vanaf het begin van het seizoen te starten met een optimale smaakkwaliteit. Dit jaar is het ons eindelijk gelukt om ook deze doelstelling te behalen”, legt commercieel directeur bij Cofruit'Oc Méditerranée Philippe Jean uit.

Een groeiend aanbod
Dit jaar verdubbelt Cofruit'Oc niet alleen het Legend-aanbod, maar breidt het ook het afzetgebied uit. “We zijn begonnen met het afzetten van producten in Duitsland en dit jaar hebben we ook in Zuidoost-Azië afgezet. Het feit dat de appel robuust, zeer stevig en lang houdbaar is, maakt het voor ons ook mogelijk deze aan te bieden voor de export. Tegelijkertijd zijn we met verschillende handelaren in gesprek om met de verkoop in Engeland te kunnen beginnen. We breiden onze aanwezigheid uit naarmate ons aanbod groeit. Het doel is om zo snel mogelijk de 2.000 ton te halen om deze appel jaarrond te kunnen aanbieden als alternatief voor de vaak tegenvallende Amerikaanse rode appelen. We moeten die cijfers snel kunnen halen, aangezien het ras bijzonder goed is aangepast aan onze mediterrane bodem.”

Vanaf dit jaar is Legend ook verkrijgbaar in bio-variant
Hoewel de intrinsieke eigenschappen van Legend de appel heel geschikt maken om op de exportmarkt te worden afgezet, heeft het ras ook een plek veroverd op de Franse markt. In Frankrijk wordt de appel momenteel gedistribueerd door drie retailers. Bovendien is Legend dit jaar voor het eerst ook in biologisch verkrijgbaar. “De appel is van nature resistent tegen schurft en heeft alle eigenschappen in zich die nodig zijn om biologisch te kunnen telen.”

Voor meer informatie: 
Philippe Jean 
Cofruid’Oc Méditerranée
286 Avenue de Saint-Nazaire
34400 Saint-Just, Frankrijk
Tel: +33 (0)4 67 91 90 15
philippe.jean@cofruidoc.fr  
www.cofruidoc.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven