Sommige gebieden zijn zonder synthetische inputs niet geschikt voor wijnbouw, merkt wijnkenner en producent Alberto Antonini. "Biologische landbouw leert waar je wel en waar je geen druiven moet telen." In het interview met The Drink Business geeft Antonini aan dat telers het landgebruik moeten wijzigen als ze proberen biologisch te zijn en dan tegen problemen aanlopen, omdat die plek niet geschikt is voor de teelt van druiven.
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- Veiligheidswaarschuwing Pure Goat Company Volledige Zuigelingenvoeding 1, 800 gram
- Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro
- Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- "Het beleid ter ondersteuning van de biologische landbouw in Frankrijk blijft ontoereikend"
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Alberto Antonini:
"Biologische landbouw leert waar je wel en waar je geen druiven moet telen"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-29 THIJS-drinks maakt verborgen kosten inzichtelijk voor de consument
- 2022-06-24 The Good Wine doneert per fles 750 liter schoon drinkwater
- 2022-06-21 Zeilschip met biologisch fair trade koffie uit Colombia vaart haven Amsterdam binnen
- 2022-06-14 Ecotone opent nieuwste productlijn van plantaardige dranken
- 2022-06-13 Jumbo filiaalhouders Deurne en Breda ontvangen Neleman wijnreischeque
- 2022-06-10 (Ver)nieuw(d): Piramide Losse thee en kruideninfusies in 6 smaakvarianten
- 2022-06-07 Honest Tea-oprichter besluit opnieuw bio-ijsthee op de markt te brengen na besluit Coca-Cola
- 2022-06-07 Meerderheid in Nederland is vóór toevoegen plantaardig alternatief schoolmelk
- 2022-06-03 "De Patte de Loup is ons nieuwe unieke biologische appelsap"
- 2022-05-25 Coca Cola stopt productie van Honest Tea
- 2022-05-24 Pieter Pot stopt biologische wijn in herbruikbare fles
- 2022-05-20 Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken
- 2022-05-20 Goeie Mie Gin haalt investering op bij Dragons’ Den
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember