Stem op gezonde innovaties met fruit en groenten

Om gezond eten aan te moedigen worden ieder jaar de Gezonde Innovatie Awards uitgereikt. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon en wordt georganiseerd door Foodlog en FoodPersonality. Groenten en fruit zijn onmisbaar dus in veel inzendingen draait het om AGF. De nominaties met AGF staan hieronder. Stemmen kan via de website. 

Susie ijs
Het ijs is gemaakt van 100% fruit. 50% daarvan zijn geredde bananen zónder toevoegingen. Verkrijgbaar in twee smaken in verpakkingen van 100ml of 360ml: mango-banaan en framboos-banaan.

Food Fellows Pasta Sauce With Garlic en Traditional
Twee pastasauzen gemaakt van 95% groenten en in de Garlic-variant met knoflook als smaakmaker.

WholyGreens
Pasta met meer dan 50% groente

Bonduelle Groentesoep
Pureersoep gemaakt van vriesverse groenten

Grünten Veggie Oats (Apple Pie)
Ready-to-eat havermoutproducten met minimaal 40% groenten, in smaken gebaseerd op taartsoorten.

TerraSana Vegan Bolgnesesaus
Een pure tomatensaus zonder toegevoegde suiker en plantaardige vleesvervanger van tarwe (seitan).

Soilmates Healty Oil
Olie gemaakt van afgekeurde avocado’s voor bakken, grillen, wokken, sprenkelen, braden, bbq-en.

TastyBasics Muesli Fruit en Veggie
Mueslie gemaakt van onbewerkte ingrediënten. Zonder toegevoegde suikers, verrijkt met wortel en abrikoos.

Spoony Zintuigenspel
Kinderen op de buitenschoolse opvang ontdekken spelenderwijs verrassende groenten: van een chioggia biet tot paarse wortel. Ze gaan kijken, voelen, ruiken en daarna met een Spoony masker blind proeven.

Okae for Kids kinderthee
Zowel koud als limonade of warm al thee klaar te maken als drank voor kinderen gemaakt van biologische fruitstukjes en kruiden.

Karma Karma havermoutpap Berries & Almond
Cup gevuld met biologische ingrediënten voor havermoutpap waaronder bessen en amandelen.

De Gezondere Super
Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een initiatief van Drenthe Gezond.

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit-Geef kleur door
Deze campagne is geïnitieerd in het kader van het Internationale Jaar voor Groenten en Fruit. Zo hebben ze onder andere een nominatie-actie gehouden waarbij 1000 Nederlanders een kistje groenten en fruit ontvingen en hebben ze de eerste eetbare bushalte in Nederland geïnitieerd.

Hak Het helpende bord
Het helpende bord is ontworpen aan de hand van wetenschap. In het ontwerp zijn slimme nudging-technieken toegepast om kinderen en ook hun ouders te helpen meer groente te eten.

Stichting Even Geen Vlees – Schijf for life
De Schijf for Life is een plantaardig voedingsadvies, voor iedereen die gezond en duurzaam wil eten.

 

Spoony – De gezonde smikkelweek
Tijdens de eerste editie van de Gezonde Smikkelweek gingen 11.400 kinderen op 120 buitenschoolse opvanglocaties een week lang op groenteontdekkingstocht.

Stichting Week van Snoep Goed
Week van Snoep Goed is een challenge die Nederlanders op een leuke laagdrempelige manier uitdaagt om verantwoorder te snacken. Ze stimuleren het eten van groenten en fruit en geven daarnaast verantwoorde ideeën en recepten. Het bereik in januari 2021 is 45 miljoen weergaven geweest.

Bewuster koken
Bewusterkoken.nl is een stap van goed eten naar bewuster eten. De consument krijgt online en instore pragmatische info over lekkere maar vooral gezonde recepten.

Albert Heijn Gezond koken onder de 2 euro per persoon met Prijsfavorieten
Albert Heijn stelt dat gezond eten niet duur hoeft te zijn en startte een campagne met veertien gezonde recepten voor minder dan 2 euro per persoon.

Spurd Baby Groente Tas
In Purmerend en Beemster ontvangen baby’s tussen 4 en 6 maanden 8x de Baby Groente Tas. Dit initiatief wordt gefinancierd door de gemeente. De groente komt van lokale boeren en wordt ingepakt en aan huis geleverd door een sociale werkplaats. De tas werkt als gedragsfacilitatie.

Ekomenu Mijn Persoonlijk Menu
Mijn Persoonlijk Menu van Ekomenu helpt mensen in een gezonde routine met keuze uit 13 verschillende leeftstijlen. Wekelijks worden de biologische maaltijden aan huis bezorgd, samengesteld door chefs en diëtisten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven