CBS onderzoekt laden elektrische vrachtwagens op rustplaatsen

Met het onderzoek 'Rustplaatsen Vrachtwagens' wil het Centraal Bureau voor Statistiek nagaan op welke rustplaatsen veel vrachtauto’s stilstaan en of daar elektrische oplaadinfrastructuur moet worden gebouwd.

Nu en in de toekomst verschijnen elektrische vrachtauto’s steeds meer in het straatbeeld. Voor bedrijven is het echter van belang dat de huidige rustplaatsen geschikt zijn om de elektrische vrachtauto daar op te laden, voordat deze aangeschaft worden.

Onderzoek gestart
Omdat er momenteel nog niet genoeg informatie is om het elektriciteitsnetwerk aan te passen voor een goede overgang naar elektrische vrachtauto’s, is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gestart met het onderzoek 'Rustplaatsen Vrachtwagens'. De inbreng van betrokken bedrijven is hiervoor onmisbaar. Onder andere Evofenedex vraagt hierom aan haar leden om mee te doen aan dit onderzoek. Dit moet belangrijke informatie opleveren waarmee het elektriciteitsnetwerk aangepast kan worden aan elektrische vrachtauto’s. Zo is nu nog onduidelijk waar extra elektriciteitskabels moeten liggen om in de toekomst een grotere piekbelasting aan te kunnen.

Gevraagde informatie
Voor het onderzoek vraagt het CBS de volgende gegevens:

  • De postcode (cijfers en letters) van de vaakst gebruikte rustplaats in de afgelopen 7 dagen in Nederland. Als je de postcode niet hebt, mag je de gps-coördinaten of de plaats- en straatnaam aanleveren;
  • Het aantal dagen of nachten van de afgelopen 7 dagen dat de vrachtauto op de vaakst gebruikte rustplaats stond;
  • Alleen wanneer de vrachtauto meer dan een rustplaats had in de afgelopen 7 dagen, willen we ook graag de postcode (cijfers en letters) van de op een na vaakst gebruikte rustplaats in Nederland weten, en hoeveel dagen of nachten de vrachtauto op deze plaats stond. Als je de postcode niet hebt, mag je de gps-coördinaten of de plaats- en straatnaam aanleveren.

Aanmelden voor het onderzoek kan op: www.cbs.nl/formuliervrachtwagens of door te mailen rustplaatsvoertuig@cbs.nl 

Voor meer informatie: www.cbs.nl/vrachtwagens 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven