Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"Gevolgen horecasluiting zijn nu groter dan bij de eerste golf"

Tholen - Toch wel met de nodige spanning zal Gerrit van Gelder vrijdagavond de persconferentie volgen. "De horeca in Nederland wordt zwaar gedupeerd met de huidige maatregelen. Elders in Europa is de horeca overal open en wij zijn in volledige lockdown. Ik mag toch hopen dat alles weer, uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen opengaat, om nooit meer dicht te gaan."

"De winkeliers en horeca zijn iedere keer de dupe geweest. De gevolgen zijn nu groter dan bij de eerste golf. Alle horecazaken liggen voor apegapen en missen nu al weken omzet, waaronder die van de feestdagen", vertelt de directeur van Van Gelder Groente en Fruit. "Ik kan me niet voorstellen dat de horecasluiting verlengd wordt. Dat kan men echt niet maken en daar zal ook veel weerstand tegen komen."

De afgekondigde maatregelen per 19 december waren voor ons natuurlijk buitengewoon ongelukkig. Wegens voorraad die we nodig hebben voor alle klanten om die te kunnen leveren voor de kerstdagen. Daar word je niet vrolijk van. Normaliter hebben we hier het grootste assortiment van Europa op voorraad, we halen alles uit heel de wereld naar hier. Producten als aspergetips, dat zijn geen producten die je dan nog even afbestelt. Daar gaat veel voorbereiding in zitten."

Wij redden ons als Van Gelder echt wel, maar het is wel een zware periode. De productie is enorm afgeschaald, we kunnen net iedereen een beetje aan het werk houden. En er zijn veel onzekerheden. Ook moet je slimme keuzes maken over welke producten je wel en niet op voorraad houdt. Wat wij nu nog aan de Nederlandse horeca leveren mag je eigenlijk geen volume noemen. We hopen dadelijk weer op te schalen om nooit meer af te schalen."

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel: +31 (0)6 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl   
www.vangeldernederland.nl