FertoCal korrelgips nieuw op inputlijst

FertoCal is een gipsmeststof die nieuw op de inputlijst van Skal staat. FertoCal korrelgips is beschikbaar bij Fakkert Biologische Voeders.

FertoCal gips(CaSO4)-korrel bestaat uit:
32% Calcium (Ca)
14% Zwavel (S)

"Zwavel is een belangrijk element voor de opbouw van eiwit en daardoor belangrijk voor de groei en opbrengst(kwaliteit) van gras. In het voorjaar wanneer er door lage bodemtemperatuur nog geen mineralisatie is de beschikbaarheid van zwavel voor het gewas te beperkt. Daarom is het bij bemesten van zwavel aan te raden. De calcium in de FertoCal zorgt voor een goede bodemstructuur en klaver wordt door de calcium nog eens extra gestimuleerd", vertelt Hans Wijlens namens Fakkert Biologische Voeders.

FertoCal bevat ten opzichte van een zwavelmeststof als Kieseriet of een kalkmeststof als Ornical geen magnesium. "Dus wanneer u grond heeft met een hoge magnesium-beschikbaarheid dan is FertoCal voor u een geschikt voorjaarsmeststof."

Waar volgens Hans wel rekening mee gehouden moet worden is dat de zwavel in een gipsmeststof niet wateroplosbaar is. "Dit betekent dat de zwavel wat trager voor het gewas beschikbaar is dan de zwavel in bijvoorbeeld Kieseriet die wel wateroplosbaar is. Daarom is het aan te raden FertoCal vroeg in het voorjaar te strooien wanneer de grond berijdbaar is." 

FertoCal zit in bigbags van 600 kilogram en is met de kunstmeststrooier te strooien.
Strooiadvies +/- 150 kilogram per hectare.
FertoCal is beperkt beschikbaar.

"Uit marktonderzoek blijkt dat FertoCal ten opzichte van andere gipsmeststoffen zeer concurrerend geprijsd is", besluit Hans. 

Voor meer informatie: 
Fakkert Biologische Voeders
0529 401221
info@fakkert.nl 
www.fakkert.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven