Southern Honeycrisp New Zealand

Nieuw-Zeeland: Nieuwe onderneming gaat biologische Honeycrisp wereldwijd vermarkten

Bostock New Zealand en Milford Private Equity gaan de biologische appelsoort Honeycrisp telen en afzetten aan klanten over de hele wereld.

De nieuwe onderneming, Southern Honeycrisp New Zealand, heeft vijf gevestigde biologische Honeycrisp boomgaarden op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland gekocht. Bostock New Zealand eigenaar, John Bostock, zegt verheugd te zijn om samen met Milford Private Equity te investeren in Honeycrisp.


John Bostock

"Onze klanten in de VS hebben voortdurend gevraagd om biologische Nieuw-Zeelandse Honeycrisp om aan de groeiende vraag te voldoen. Door in te kopen in Nieuw-Zeeland kunnen we het hele jaar door verse, biologische Honeycrisp leveren."

Brooke Bone van Milford merkte op dat "dit een prachtige kans voor onze investeerders is om toegang te krijgen tot een eersteklas tuinbouwinvestering in samenwerking met een van de beste tuinbouwers van Nieuw-Zeeland. We zijn blij dat we in de lokale economie kunnen investeren en een mooi Nieuw-Zeelands product kunnen exporteren."

Volgens de meest recente gegevens over de appelcategorie is Honeycrisp goed voor meer dan 30% van de appelafzet in de VS en in het Midwesten is Honeycrisp goed voor 41% van de appelverkoop.

Bone merkt op dat "de meeste retailers in de VS melden dat Honeycrisp hun grootste verkopend product is en de meeste andere appelrassen achter zich laat. Het is een enorm populaire appel in de VS en blijft in populariteit toenemen."

Bostock vertelt dat veel van de klanten van het bedrijf al kleine hoeveelheden Nieuw-Zeelandse biologische Honeycrisp hebben ontvangen en vertrouwen hebben in de kwaliteit van het Nieuw-Zeelandse fruit.

De Honeycrisp-appels van Southern Honeycrisp New Zealand worden geteeld op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, waar een kouder klimaat heerst. "Wij beschikken over bekwame boomgaard- en technische managers die weten hoe zij biologische appelen echt goed kunnen telen en fruit van hoge kwaliteit kunnen leveren. Het zijn van een 'one stop shop' is goed voor onze klanten die Nieuw-Zeelandse biologische appelen kopen, met stroomlijning van de logistiek."

In 2018 heeft Bostock New Zealand een kantoor opgezet in Noord-Amerika, geleid door Jodi Carkner, voor de marketing en distributie van biologische appelen rechtstreeks aan Amerikaanse en Canadese klanten. "Honeycrisp zal een aanvulling zijn op ons totale aanbod van appelsoorten voor de Amerikaanse consumenten. Het is echt spannend dat Bostock New Zealand nu de volledige rassensamenstelling kan leveren voor de importbehoeften van onze klanten," aldus Carkner.

Bostock New Zealand heeft nu een sterk merk in de Amerikaanse supermarkten dat staat voor kwaliteit en versheid. Het bedrijf heeft een nieuwe duurzame lijn van Bostock appelverpakkingen voor de Amerikaanse consumenten ontwikkeld en Honeycrisp zal aan deze productlijn worden toegevoegd.

Het bedrijf heeft een toegewijd team ter plaatse in Noord-Amerika om verse biologische appelen van april tot september te leveren.

Honeycrisp zal nu deel uitmaken van het directe aanbod. Omdat het een vroeger ras is zal ze in maart worden geoogst en verpakt voor aankomst in april.

Voor meer informatie:
Catherine Wedd
Bostock New Zealand
+64 6 873 9046
catherinew@bostock.nz 
www.bostock.nz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven