Moestuinactie Rijk Zwaan

3500 groentezadenpakketten voor basisscholen en BSO's

Voor het vijfde jaar stelt het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan gratis moestuinpakketten beschikbaar voor kinderopvang, BSO’s en basisscholen in Nederland. Het pakket bevat ook een boekje met informatie en een zaaikalender.

Ook kunnen scholen zich sinds dit jaar aanmelden voor de Love My Salad nieuwsbrief met handige tips voor het onderhoud van de moestuin, creatieve DIY's voor in de klas en leuke win-acties. 

Sla, tomaat en worteltjes
Het pakket bestaat uit 10 zakjes met duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Het pakket is zo samengesteld dat je in het voorjaar kan zaaien en nog voor de start van de zomervakantie de eerste groente kan oogsten.

Tips en inspiratie
In het zadenpakket zit bovendien een leuk boekje met informatie en een zaaikalender. Ook kunnen scholen zich sinds dit jaar aanmelden voor de Love My Salad nieuwsbrief met handige tips voor het onderhoud van de moestuin, creatieve DIY's voor in de klas en leuke win-acties.  

Voedseleducatie
"Zaaien, verzorgen, zien hoe de groente groeit, oogsten en er een lekker gerecht mee bereiden - dat zijn ervaringen die je je leven lang niet vergeet", vertelt Jolanda van Kralingen die vanuit Rijk Zwaan betrokken is bij de moestuinactie. Met de moestuinactie proberen we samen met Jong Leren Eten, natuureducatiecentra en de andere partners zoveel mogelijk kinderen structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over ons voedsel. Met natuurlijk als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde en duurzame keuzes te maken.

Aanvraag voor het zadenpakket kan tot 15 januari op: www.jonglereneten.nl 

Voor aanmelding voor de Love My Salad nieuwsbrief: www.lovemysalad.com 

Bron: Rijk Zwaan


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven