Do Veltman neemt afscheid van de Hofwinkel

Vanaf 1 januari 2022 jaar waait er in de Hofwinkel op Warmonderhof een frisse wind. De winkel wordt vijf dagen per week opengesteld, er komen nieuwe medewerkers bij, waaronder ook studenten, en op de achtergrond wordt gewerkt aan grootse plannen. Do Veltman vond dit een mooi moment om ermee te stoppen. Hieronder lees je haar verhaal.

Lieve winkelklanten,

Vanaf het nieuwe jaar gaat er in de Hofwinkel een frisse wind waaien. Ruimere openingstijden, nieuwe studenten en medewerkers achter de toonbank en op de achtergrond wordt er gewerkt aan grootse plannen.

Stichting Warmonderhof zal samen met Anna Veltman deze plannen vorm gaan geven en ondertussen de winkel vijf hele dagen openen voor jullie. Een spannende verandering met geregel en gedoe. Zo zal de groothandel drie keer per week met verse waar komen voorrijden, dagelijks kan onze eigen ‘tuinbouw’ oogsten en de producten uit de Noordoostpolder zullen af en aan komen rijden.

Dit is voor mij een mooi moment om er uit te stappen. Sinds 1995 sjouw ik met kratten, groenten en dozen. Nu ga ik met mijn kleinkinderen en golftas sjouwen en met mijn Léon ‘op sjouw’.

Met heel veel plezier heb ik afgelopen 26 jaar in de winkel gestaan. Twee dagen ben ik ziek geweest; the show must go on. Ik heb genoten van alle ontmoetingen, discussies en gesprekken. Dankbaar kijk ik terug op het feit dat er zo veel mooie en goede producten over de toonbank zijn gegaan en dat jullie dit ook altijd zo hebben gewaardeerd. Een warm gevoel bekruipt me als ik me realiseer dat vele klanten met producten 'van Do' ieder jaar weer aan het kerstdiner hebben gezeten.

Jaren geleden maakte ik van vele klanten een foto. Als ik daar doorheen blader realiseer ik mij goed hoeveel mensen er in die jaren zijn gekomen en gegaan. Door verhuizing, scheiding, overlijden, verandering van dieet of principes. De tijd heeft er ook een licht craquelé overheen gelegd. Er kwam veel langs onze toonbank de afgelopen 26 jaar: voedselhypes, een economische crisis, een pandemie, vele maatschappelijke vraagstukken. Niks bleef onbesproken.

De studenten blijven altijd even jong. Gelukkig maar. Zij waren de krenten in mijn Warmonderhof- pap, waar ik toch ook alweer sinds 1973 van mag snoepen.Het waren gouden jaren, met jullie, waar warme banden zijn ontstaan. Ik heb veel inspiratie opgedaan en veel geleerd in allerlei opzichten! Zal ik dat boek nog gaan schrijven? Heel hartelijke dank voor jullie grote trouw, geduld en coulance. Wat zal ik het missen! 

Vrijdag 31 december 2021 stond ik voor het laatst achter de toonbank. Vanwege de huidige maatregelen stellen we de afscheidsborrel nog even uit. Maar die zal er zeker komen!

Do

Voor meer informatie: www.dehofwinkel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven