A-Ware verpakt roomproducten in karton

Royal A-ware Food Group heeft onlangs voor een aantal van haar roomproducten overgestapt van plastic potten naar Pure-Pak Mini-kartons. Het gaat om kartons van Elopak.

Elopak heeft sinds 2013 een langdurige samenwerking met A-ware door het leveren van afvulmachines, blanks en sluitingen waaronder de laatste installatie van drie nieuwe state of the art afvullijnen waarvan de nieuwste de nieuw geïnstalleerde Shikoku S-PMF70UC is voor het afvullen van Pure-Pak® Mini kartons.

"De nieuwe afvullijn heeft ons in staat gesteld om verder te groeien in het portieverpakkings- en on-the-go-segment, waardoor het aanbod voor de consument wordt uitgebreid en er differentiatie in het schap ontstaat", aldus Frank Vos, divisiedirecteur verse zuivel van A-ware.

Ondanks strikte Covid-19-beperkingen kon dankzij de nauwe samenwerking tussen A-ware en Elopak de vulmachine een maand eerder in gebruik worden genomen en werden de eerste producten in oktober afgevuld. Een assortiment verse zuivelproducten van conventionele tot biologische melk, karnemelk, yoghurtdranken en crèmes voor retailers. De slagroom- en kookroomproducten werden voorheen verpakt in polypropyleen plastic bekers met aluminium deksels en zijn nu opnieuw gelanceerd in 250ml en 500ml Pure-Pak® Mini kartonnen dozen.

Deze verschuiving naar kartonnen verpakkingen brengt milieu- en logistieke voordelen met zich mee en valt bovendien op door meer verpakkingsfacings in het schap.

Retailers in Nederland lopen voorop in de branchebrede beweging weg van plastic verpakkingen. Grote Nederlandse retailers hebben zich in 2019 aangesloten bij het Plastic Pact, dat zich inzet om niet meer plastic te gebruiken dan nodig is, meer te recyclen, gerecycled plastic te gebruiken in nieuwe producten en verpakkingen en over te stappen op duurzamere alternatieven op niet-fossiele basis. Tegen 2025 streven ze ernaar om 20% minder plastic te gebruiken.

"We zien een groeiende gemeenschap van duurzaam bewuste consumenten die actief op zoek zijn naar producten die op een milieuvriendelijke manier zijn verpakt. De overstap naar Pure-Pak®-kartons vertegenwoordigt een klimaatvriendelijke oplossing die is gemaakt met grondstoffen uit FSC™-gecertificeerde of gecontroleerde bossen en zijn volledig recyclebaar ter ondersteuning van een koolstofarme circulaire economie. "

"A-ware is nu verzekerd van toegang tot een breed en duurzaam verpakkingsassortiment van Elopak voor verschillende toepassingen en houdbaarheid", voegt Kees Geelhoedt, Key Account Manager Elopak Benelux. toe. "Pure-Pak®-kartons zijn overwegend gemaakt van hout, een hernieuwbare, hergroeiende grondstof. Het is bewezen dat kartons een lagere milieu-impact hebben dan plastic flessen. Door de hoogwaardige, lange en scheurvaste cellulosevezels kan een karton tot wel zes keer worden gerecycled tot producten als golfkarton, pizzadozen of schoenendozen."

Bron: Elopak


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven