Kaasmaker Nils Koster presenteert op vrijdag 28 januari live vanuit de Vlielander Kaasbunker een avondvullend programma over kaas maken, zeewier, schimmels, biologische landbouw en meer.
Zeewier halen voor de zeewierkaas
De Vlielander Kaasbunker maakt en rijpt biologische kazen. Met zeewier, blauwschimmel, langgerijpte bunkerkazen van koe-, geit- en schapenmelk. Vanwege de lockdown liggen er nog veel kazen op een bestemming te wachten, de horeca was tot voor kort namelijk een grote afnemer. Daarom bedacht kaasmaker Nils Koster de online kaasproeverij, live vanuit zijn Vlielander kaasbunker.
Nils
Hoe gaat het in z'n werk? Nils: "Je bestelt je pakketje voor de proeverij via de webshop van zeewierkaas.nl. In de ontvangstbevestiging staat de link voor een Zoom-presentatie. De kaasjes worden circa 1 week vooraf opgestuurd per post. Op vrijdagavond 28 januari opent u de Zoom link en ziet u een live uitzending vanuit de kaasbunker. We gaan samen de kaasjes proeven. Ondertussen voeren we leuke gesprekken met deskundigen, boeren en kaasmakers. En kun je zelf vragen stellen. Koop nu online je pakket zodat je verzekerd bent van een plekje op de eerste rang. Wacht niet te lang met bestellen, er is beperkt plek. En de kaasjes moeten ook nog naar je opgestuurd worden. Geleverde hoeveelheden zijn ruim voldoende voor 2 a 3 personen."
De kaasbunker van bovenaf
Datum: vrijdag 29 januari
Aanvang: 20:15 uur.
Een avondvullend programma vol lekkere kaasjes en wetenswaardigheden.
Nils aan het werk in de kaasbunker
Voor meer informatie: info@zeewierkaas.nl en www.zeewierkaas.nl