Areaal bio-citrus breidt uit in Valenciaanse streek La Ribera

Uit gegevens van het Comité voor Biologische Landbouw van de Valenciaanse Gemeenschap (CAECV) blijkt dat zowel het areaal als het aantal telers in de bio-sector een groei van bijna 20% heeft doorgemaakt in de Valenciaanse Gemeenschap.

In La Ribera, een bekende tuinbouwregio, telde de CAECV 787 hectare gecertificeerd biologisch areaal met 40 verschillende gewassen en 123 telers, 56 bio-bedrijven, 8 importeurs van bio-producten en één bio-boomkwekerij.

Citrus - sinaasappelen, clementines, mandarijnen, citroenen en grapefruit – is goed voor 52,8% van het bio-areaal in La Ribera (416 hectare), gevolgd door andere fruitbomen met 229,4 hectare (29,13%). Aardbeien met bio-certificaat worden er nauwelijks geteeld (0,02 hectare).

Biologische kaki wordt geteeld op 104,5 hectare, perzik op 12,3 hectare, paraguayo op 9,1 hectare, abrikoos op 7,2 hectare en pruim op 1,4 hectare. Avocado wordt steeds belangrijker in de regio, ook in de bio-teelt (25,47 hectare). Het comité registreerde verder 39 hectare voor granaatappelen en 14,5 hectare voor kiwi's.

La Ribera is 25 hectare bio-groenten rijk, waarvan meer dan de helft behoort aan een teeltbedrijf in Cullera (13,8 hectare). Er zijn ook 18,4 hectare johannesbroodbomen.

Er worden op kleine schaal ook de volgende bioproducten in La Ribera geteeld: pistache, eetbare bloemen, lime, jujube, vijgen, moringa, papaya, pitahaya en pecannoten.

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven