Puur! uit eten brengt nieuw e-book uit

"Foodservice leveranciers focussen zich nu meer direct op de consument"

Puur! uit eten heeft een nieuw e-book gemaakt. Het doel van Puur! is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Puur! levensstijl. Dit houdt vooral in duurzaam, biologisch, plantaardig en gezond eten. "We laten graag zien hoe dit makkelijk kan. Vegan eten en drinken is hip. En niet alleen dat, het is beter voor de dieren, het klimaat, en als plantaardige voeding goed aanvult wordt, is het ook nog eens gezond. En lekker. Daarom hebben we een gratis Puur! e-book gemaakt", vertelt Jeannette van Mullem namens Puur! uit eten.

Peter Pan Kookstudio in Amsterdam 

In het boek staat meer informatie over de voordelen van plantaardig eten en waarom puur eten niet moeilijk is. Er staan tips in over de beste boeken en documentaires. Ook komen de lekkerste restaurants en de leukste hotspots voorbij. Eetwisselen, hoe werkt dat bijvoorbeeld?

Jeannette merkt dat de aandacht van de horecaondernemers noodgedwongen wat verschoven is. "In deze uitdagende tijd voor de horeca focussen ook de foodservice leveranciers zich meer direct op de consument. Horecamensen zijn heel creatief en bedenken nieuwe concepten. Zo bereiden chefs afhaalmaaltijden voor thuis, verkopen ze goed gevulde borrelboxen - vaak met lokaal lekkers - , kookscholen organiseren online workshops voor vrienden, familie en collega's thuis... En zo zijn er nog veel meer nieuwe smakelijke ideeën ontstaan. Zo ontwikkelt Brouwerij De Leckere leuke consumentenacties met hun vegan en biologische bieren. Ze verkopen bierpakketten via hun eigen webshop, bijvoorbeeld 'De Leckerste Voornemens Box' met alcoholarme bieren."

Darboven koffie deelt in het Puur! uit eten e-book een Pink Latte recept met hun Café Intención. Jeannette: "Dit is een heerlijke biologische vegan koffiespecial met havermelk, kokosroom en bietensap. Dit recept past uitstekend bij het idee van eetwisselen, hoe 'veganize' je een koffie? Heel eenvoudig, je vervangt de melk door een plantaardige variant. De biologische en Fairtrade gecertificeerde koffie Café Intención is behalve in de horeca, voor consumenten verkrijgbaar bij onder meer Albert Heijn en Jumbo supermarkten."

Het recept voor deze Pink Latte van Café Intención is in het boek te vinden.

Over Puur! uit eten
Op www.puuruiteten.nl staan de lekkerste hotspots in Nederland en op reis. Puur! uit eten bij restaurants met groenten in de hoofdrol, biologisch, uit de streek, duurzaam, fairtrade én vooral lekker.

Ook voor cateraars, kookworkshops en winkels die Puur! eten en drinken serveren en verkopen. Overnachten in een bijzonder hotel met een heerlijk ontbijt met biologische en streekproducten? Bij de logeeradressen is het Puur! genieten in een mooie omgeving. En voor een boerenmarkt bij jou in de buurt.

Puur! hotspot Bindicafe in Amersfoort  

Ook op de receptenpagina van Puur! uit eten zijn alle vega(n) recepten te vinden. Deze gerechten passen uitstekend bij goede voornemens, bijvoorbeeld als je minder dierlijke producten wilt eten.

Klik hier om het gratis Puur! e-book te downloaden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven